Skip to content
ASSOCIACIÓ CERAMISTES DE CATALUNYA acc@ceramistescat.org

Mediterrània

Inauguració: Diumenge, 15 de setembre de 2019 a les 12 h

Inauguració exposició “Mediterrània” i presentació del llibre solidari “Ponts d’aigua”: 25 poetes amb il·lustracions de Joan Pasqual.

Artistes: Elisenda Sala, Eulàlia Sayrach (ceràmica); Carles Duarte, Montse Assens (poesia); Marga Cruz, Joan Pasqual (pintura)

Lluís Nicolau d’Olwer va publicar l’any 1928 El pont de mar blava, un títol que evoca el lligam que vincula a l’origen el mot llatí d’on prové pont (pons, pontis) i el grec Pontos, la deïtat grega primordial del mar, que juntament amb Thalassa, va engendrar els peixos. Tant el pont llatí com el mar grec remetien a una noció inicial de “lloc de pas, camí”.

Nicolau d’Olwer ho va tenir present en fer confluir aquests mots. La Mediterrània ha estat des de temps remots un pont entre pobles i cultures. Per això té tot el sentit la paraula pont per expressar l’anhel que aquesta mar nostra deixi de ser un mur infranquejable que separa societats dramàticament distanciades, un escenari incessant de naufragis i de mort.

Des de la bellesa dels blaus alhora densos i lluminosos de les pintures, des de les ceràmiques plenes de vida i d’esclat de color, des de les fotografies alhora belles i trasbalsadores, des dels poemes ferits d’una humanitat profunda, aquesta exposició projecta un missatge comú de celebració de la mar que ens uneix, però també de compromís solidari i de denúncia de la indiferència.

La veu del vers i el gest de l’art ens convoquen per proclamar que la Mediterrània ha d’esdevenir de nou, com ho va ser fa segles, un pont que ens uneix.

Carles Duarte i Montserrat

Dates: del 15 de setembre al 3 de novembre de 2019

Lloc: Museu de l’Estampació de Premià de Mar

Joan XXIII, 2-8, 08330 Premià de Mar

Horari: Dissabtes i diumenges d’11 a 14 h Duarte Montse Assens

+ info: museu@premiademar.cat

www.museuestampacio.org

 

 

COL·LABOREN

SEGUEIX-NOS A:

COL·LABOREN

SEGUEIX-NOS A:

Back To Top