Skip to content
ASSOCIACIÓ CERAMISTES DE CATALUNYA acc@ceramistescat.org

MORFOLOGIA DELLE MERAVIGLIE

Curador: Lorenzo Madaro

Obert al públic
del 21 de juliol al 18 d’agost

Tots els dies de 17 a 21 h

Entrada lliure amb inscripció prèvia

Artistes expositors

Paolo Gonzato, Anders Herwald Ruhwald, Kiasmo + Antonio Marras, Torbjørn Kvasbø, Morten Løbner Espersen, Loredana Longo, Shozo Michikawa, Johannes Nagel, Irina Razumovskaya, Alessandro Roma, Kati Tuominen-Niittylä.

Officine Saffi arriba a Puglia per un ambiciós projecte d’art contemporani en un lloc excepcional: un gran parc entre els trulli d’Ostuni (antigues construccions de pedra seca), a l’epicentre del Valle d’Itria, acollirà una exposició coral d’obres fetes en ceràmica per alguns protagonistes. Art italià i internacional, amb un programa paral·lel de performance i taller.

Durant vuit anys, Officine Saffi promou el paper de la ceràmica en la cultura contemporània. El projecte es basa en el diàleg entre la tradició inherent al material i la recerca d’un llenguatge contemporani que s’expressi fluidament a través de l’art, el disseny i l’alta artesania. “L’aterratge a Puglia – declara Laura Borghi, fundadora d’Office Saffi – en aquesta línia de recerca: la galeria ha convidat artistes i dissenyadors internacionals a intervenir en l’arquitectura i el paisatge, relacionats amb un entorn ric en estratificacions culturals. i amb les realitats locals que són les protagonistes de la recent explosió creativa a Puglia. L’exposició vol ser un contenidor de contes, diàlegs, relacions, meravelles, de fet, tant per al públic local com per als turistes cada vegada més nombrosos “.

Si en la morfologia lingüística s’estudia l’estructura gramatical de les paraules classificant-les en categories específiques, en aquesta exposició destaca la meravella que subsisteix entre les diferents experiències escultòriques unides per una clara atenció a la construcció (i la seva descomposició) de la forma i una arrel lingüística comuna. trobem en les diferents tècniques del gran arxipèlag de ceràmica.

En línia amb la missió de Officine Saffi de Milà, l’exposició és, de fet, una visió general de les diferents experiències relacionades amb l’escultura ceràmica internacional, amb artistes de diferents zones geogràfiques. Tots ells investiguen les peculiaritats de la forma i la matèria amb diferents mirades a través dels quals conceben treballs capaços de relacionar-se dialècticament amb un espai expositiu que es desenvolupa especialment a l’aire lliure, en estret diàleg amb la natura (espinoses, oliveres, arbustos i altres plantes) i els ascendents d’una arquitectura que distingeix el paisatge agrícola de la Vall d’Itria: el trullo. És allà on es genera la meravella a què es refereix el títol de l’exposició, ja que és meravellós dominar els passos d’aquells que es submergiran en aquest espai ple de suggeriments i olors.

Lloc: Tenuta Diciassetteconi

Contrada Galante, 72017 Ostuni (Bríndisi)

GPS 404210.3 172446.4

+ Info i inscripcions:  puglia@officinesaffi.com

Tel. +39 340 6052474

 

COL·LABOREN

SEGUEIX-NOS A:

COL·LABOREN

SEGUEIX-NOS A:

Back To Top