Skip to content
ASSOCIACIÓ CERAMISTES DE CATALUNYA acc@ceramistescat.org

NAOS a l’ACC

Mostra de vídeos i maquetes fins el 25 de setembre

 

El passat dia 10 de setembre a la tarda, ens va visitar a l’ACC la ceramista de Guatemala Estefanía Valls Urquijo, per presentar en públic el seu interessant projecte de temples personals anomenat NAOS.

La conferenciant va explicar de manera clara i àmplia el seu projecte, basat en l’utilització dels maons per a la seva construcció, així com la filosofia del mateix, que contempla la construcció de temples íntims per a la reflexió i la meditació i amb la utilització de símbols universals inspirats en altres religions, com l’aigua, l’ou o la piràmide que representen orígen, principi, renovació, baptisme, neteja, puresa, elevació, etc.

Els temples es fan en maqueta i també a escala humana, per ser instal·lats en llocs públics o privats. Ella en té un ubicat al seu taller de Guatemala.

També va parlar de la instal·lació d’aquests temples en llocs públics, doncs ja té algun encàrrec concret en el que començarà aviat a treballar. Tota la presentació va estar acompanyada del suport de vídeos i de les maquetes esposades a l’entrada.

Per finalitzar, es va donar veu al públic, que va formular tota mena de preguntes, relacionades amb la producció i instal·lació i altres referents a la part més espiritual del projecte. Fins i  tot algú li va suggerir crear una nova religió, però això ja són figues d’un altre paner.

Malgrat els temps que corren, hi va haver una bona assistència de públic i l’ACC va prendre totes les mesures oportunes perquè l’espai fos un lloc segur. Es va mantenir la sala ventilada i tothom va respectar l’ús de mascareta, distància i l’ús de gel hidroalcohòlic.

Els vídeos i maquetes que van acompanyar la xerrada, així com un llibre-recull sobre el projecte, romandran exposats a l’ACC fins al dia 25 de setembre a la tarda i estaràn a disposició del públic per tal que, aquells que ho desitgin, puguin acostar-se a conèixer l’obra de l’Estefanía Valls Urquijo.

 

COL·LABOREN

SEGUEIX-NOS A:

COL·LABOREN

SEGUEIX-NOS A:

Back To Top