Skip to content
ASSOCIACIÓ CERAMISTES DE CATALUNYA acc@ceramistescat.org

Nou cicle d’exposicions de l’Espai “La Peixera” del Terracotta Museu

A meitats de març l’Associació de Ceramistes de la Bisbal i el Terracotta Museu varen obrir la primera convocatòria per a seleccionar els diferents artistes que exposaran a l’Espai “La Peixera” durant la propera temporada. La convocatòria es va prorrogar fins al 31 de juliol d’enguany per tal de poder donar oportunitat al màxim nombre de creadors. L’objectiu d’aquest espai, i d’aquesta convocatòria, és la de fomentar la creació artística contemporània en ceràmica.

Durant el termini de presentació, l’Associació de Ceramistes de la Bisbal va rebre 30 candidatures, d’entre les quals (i mitjançant un procés de selecció) n’han sortit seleccionades vuit exposicions temporals, tant de caràcter individual com col·lectiu. Des de l’associació destaquen com ha estat de complicada aquesta tria, donada la gran qualitat artística de la majoria de les propostes presentades. La quantitat, la qualitat i la versatilitat dels artistes participants reflecteix el bon estat de salut de la ceràmica i com aquest material gaudeix de més prestigi dins de la creació contemporània.

Des de la mateixa associació i des del Terracotta Museu, es vol agrair l’interès i la dedicació de tots els creadors ceràmics que s’han interessat en aquesta convocatòria i que han presentat els seus projectes expositius. També es vol destacar la gran tasca que estan duent a terme pel prestigi de la ceràmica i se’ls anima en continuar experimentant amb aquest material.

El nou cicle expositiu començarà amb la propera exposició de “La Peixera” a meitats d’octubre i finalitzarà amb la que serà la primera exposició del 2021. D’aquesta manera es preveu que a finals de 2020 s’obrirà la segona convocatòria d’aquest espai.

El proper 11 d’octubre, doncs, s’obrirà la primera proposta seleccionada: la instal·lació escultòrica de Xavier Masero titulada “Continents”. Es tracta d’un muntatge que ja s’ha pogut visitar al Museu Marítim de Barcelona, a La Massana, i més recentment a les Termes romanes de Sant Boi. La instal·lació està formada per 60 àmfores de ceràmica de gres refractari i porcellana subjectades en una estructura modular de metall.

Altres artistes seleccionats són (a títol individual) Natàlia Gual “CovaDangles”, Maria Bosch, Bodo Röder i Núria Efe. Respecte a les exposicions col·lectives hi haurà una exposició dedicada a la relació artística entre Enric Mestre y Yasuo Hayasí, una exposició de ceràmica realitzada amb tècniques de 3D i una mostra retrospectiva del col·lectiu “Factoria de núvols”.

A part de les exposicions seleccionades en aquesta convocatòria, també es programarà la segona edició de l’exposició col·lectiva dels alumnes del Cicle Formatiu de Grau Mitjà de Terrisseria, en aquesta ocasió, es podran veure els treballs finals de la futura promoció 2018 – 2020.

COL·LABOREN

SEGUEIX-NOS A:

COL·LABOREN

SEGUEIX-NOS A:

Back To Top