Skip to content
ASSOCIACIÓ CERAMISTES DE CATALUNYA acc@ceramistescat.org

Oracle i Altres Revelacions

Una exposició de Cristina Márquez a la Sala Portal del Pardo

 

Revelar v. tr.
Fer conèixer allò amagat.
Mostrar, posar de manifest.
Mostrar-se, resultar ésser.
Fer conèixer quelcom als homes per una inspiració sobrenatural.
Fer visible la imatge impresa.

“L’acte creatiu és un acte de revelació, de manifestar-se, de mostrar i mostrar-se.

“Oracle” és una instal·lació que sorgeix de la idea de predicció a partir de l’aigua i els astres, que ens parla de veritats revelades. Més enllà d’aquesta intencionalitat o del fet que qualsevol obra d’art es pot considerar una revelació en si mateixa, sigui pel moment d’inspiració que la genera, pel propi procés de materialització d’aquesta o pel que pot transmetre l’obra un cop acabada. En el meu treball, hi ha la voluntat expressa de mostrar allò que no és evident. El que no es veu a simple vista i que demana una mirada detinguda. De fer visible l’invisible, inclús diria, de fer tangible l’intangible. En la meva obra hi ha la intenció de connectar amb allò que hi ha al darrere de les coses, de posar-ho de manifest.”

Cristina Márquez

La Sala Portal del Pardo acull aquesta exposició en la qual es presenta una selecció de les obres més representatives dels darrers anys de l’artista. Són una sèrie de peces i instal·lacions realitzades en porcellana. En totes elles, hi ha una reflexió sobre la mirada i, d’una manera o altra, giren entorn el concepte revelació.

Cristina Márquez ha centrat el seu treball en la recerca al voltant dels sistemes de reproducció de la imatge aplicats en superfícies ceràmiques i en els mateixos processos ceràmics. En la seva obra, sempre hi ha una reflexió personal com a punt de partida, que aviat es transforma en un diàleg entre la forma i els materials, per acostar-se a l’espectador a través d’allò sensorial, convidant-lo a fer una mirada detinguda. El seu treball es defineix per la subtilesa i la fragilitat, representades en la porcellana, un material que ha esdevingut protagonista en les seves instal·lacions.

Del 22 de desembre de 2023 al 3 de febrer de 2024

Inauguració:
Divendres, 22 de desembre a les 19 h

Visita familiar:
Dijous, 28 de desembre a les 12 h

A la Sala Portal de Pardo
C/ Major, 20 | 43700 El Vendrell | Tel. 977182135 |

Horari:
de dimarts a dissabte d’11 h a 14 h i de 17 h a 20 h
La sala tancarà els dies festius i la tarda del 5 de gener de 2024

COL·LABOREN

SEGUEIX-NOS A:

COL·LABOREN

SEGUEIX-NOS A:

Back To Top