Skip to content
ASSOCIACIÓ CERAMISTES DE CATALUNYA acc@ceramistescat.org

Orgull de terrisser

Inauguració: 16 d’octubre a les 12 del matí

 

Aquest diumenge, 16 d’octubre, el Terracotta Museu reobrirà les portes després d’un mes i mig treballant en la reforma dels 3000 m² de teulada, la qual va quedar molt malmesa a causa de l’excepcional calamarsada del 30 d’agost les portes. Com a acte principal s’inaugurarà “Orgull de terrisser” la nova exposició temporal de producció pròpia que reivindica l’orgull de la feina ben feta dels ceramistes de la Bisbal.

“Orgull de terrisser” mostra una selecció de peces bisbalenques firmades i datades des de mitjan segle XVIII a principis del XX. L’exposició també treu a la llum un dels llinatges terrissers més importants de la història de la ceràmica bisbalenca i, paradoxalment, un dels més desconeguts: els Vicens, que destaca tant per l’alt nombre de terrissers i d’obradors que el componen com per la seva extensió cronològica.

L’acte oficial d’inauguració es complementarà amb la conferència “La terrissa tradicional de la Bisbal d’Empordà”, a càrrec d’Alfons Romero i Vidal, historiador, ceramòleg i president de l’Associació Catalana de Ceràmica, i es clourà amb una visita comentada a l’exposició a càrrec del comissari de la mateixa. La mostra es podrà visitar fins al 23 d’abril de 2023 a la Sala d’Exposicions temporals del Terracotta Museu de Ceràmica de la Bisbal d’Empordà.

Terracotta Museu
Sis d’Octubre,
17100 La Bisbal d’Empordà
Telèfon: 972 642 067
terracottamuseu@labisbal.cat

+ info: www.terracottamuseu.cat

 

 

COL·LABOREN

SEGUEIX-NOS A:

COL·LABOREN

SEGUEIX-NOS A:

Back To Top