Skip to content
ASSOCIACIÓ CERAMISTES DE CATALUNYA acc@ceramistescat.org

Paratges de confluències

Del 14 de juliol al 15 d’octubre al Terracotta Museu

 

Inauguració: 14 de juliol, a les 19:30h

La Mostra “Paratges de confluències” forma part del cicle d’exposicions temporals que l’Associació de Ceramistes de la Bisbal comissaria a la Peixera, un espai expositiu del Terracotta Museu destinat a la reflexió, investigació i difusió de la ceràmica artística contemporània.

Sota aquest títol, la ceramista Elisa Garcia Coll presenta dues instal·lacions artístiques relacionades entre elles a través de l’escriptura i l’experiència vital: “Calendari lunar versus la díscola menopausa” i “Amistat com a suport vital”.

La instal·lació “Calendari lunar versus díscola menopausa” mostra un calendari lunar contemporani compost per un conjunt de teules escrites que conviden a l’espectador a ser manipulades i girades per ser llegides més còmodament. En total són set peces ceràmiques amb aspecte de pedra calcària esberlada, degradada per la humitat, pels fongs i, en definitiva, pel pas dels temps. Aquest aspecte prehistòric contrasta amb els textos que veiem en cada una de les peces. Cada text és una amalgama de lletres d’impremta superposades entre elles amb l’aparença de retalls de llibres o de premsa escrita. En paraules de l’artista: “Els textos contemporanis són eslògans destructors i de celebració. Assenyalen com s’intenta desdibuixar socialment amb perjudicis de gènere a les dones menopàusiques, aprofitant els canvis hormonals, i la rebel·lió d’aquestes”.

A “Amistat com a suport vital” es crea un joc amb l’espectador, el qual s’ha de moure per l’espai per buscar els textos. La lectura d’aquests textos depèn del punt de vista des d’on es contemplen. En la instal·lació s’imposen les lletres de la paraula “Amic”, i cada una d’elles aborda un aspecte relacionat amb l’amistat: “En les diferents fases vitals, l’amistat es desconstrueix, es deteriora, es perd o se’n gaudeix depenent de la cura i dedicació emprada, tot i així, ens fonamenta”, ens diu l’artista.

Terracotta Museu
Sis d’Octubre,
17100 La Bisbal d’Empordà
Tel: 972 642 067
terracottamuseu@labisbal.cat

+info: www.terracottamuseu.cat

COL·LABOREN

SEGUEIX-NOS A:

COL·LABOREN

SEGUEIX-NOS A:

Back To Top