Skip to content
ASSOCIACIÓ CERAMISTES DE CATALUNYA acc@ceramistescat.org

Premi “Grifonet” per a Joan Panisello

Òmnium Terres de l’Ebre va fer entrega el passat mes de desembre el “Premi lo Grifonet 2020” al ceramista Joan Panisello per la seva trajectòria cultural i contribució a la societat.

L’acte de lliurament es va celebrar al seu poble, Jesús. El premi s’atorga a una persona per la seva trajectòria cultural o científica, per la importància i exemplaritat de la tasca, i perquè ha contribuït de manera notable i continuada a la vida cultural, social i científica de les Terres de l’Ebre. Uns requisits que la presidenta d’Òmnium a l’Ebre, Dolors Roó, assegura que Panisello compleix amb escreix.

Panisello es va mostrar molt emocionat per rebre aquest premi i al seu poble, envoltat del seus. El ceramista va afirmar sentir-se “sobreeixit d’alegria” pel reconeixement. El guardó reconeix la trajectòria cultural i la contribució a la societat ebrenca. Panisello és un dels artistes ebrencs més internacionals, amb més de 300 exposicions fetes en diversos països i ha guanyat prop de 30 premis.

Biografia

Joan Panisello Chavarria

Nascut a Jesús-Tortosa. Format artísticament a les Escoles d’Arts i Oficis de Tortosa i Tarragona. A més a més ha fet cursos a l’Escola de Ceràmica de la Bisbal d’Empordà (Girona), de Barcelona i a l’Enfanga’t (Girona). L’any 1975 obté el títol de Graduat en Arts Aplicades i Oficis Artístics, en l’especialitat de Ceràmica (Escola la Llotja, Barcelona). L’any 1992 se li atorga el reconeixement de «Tortosí de l’any 1991». És membre de l’Acadèmia Internacional de Ceràmica des del 2013.

Justificació mèrits

És un artista i activista que ha portat el nom i l’essència de Terres de l’Ebre, i de retruc la cultura catalana, arreu d’Europa. La seva obra és coneguda als cinc continents mitjançant més de 1.000 publicacions arreu del món escrites entorn de la seva obra.

Joan Panisello és considerat internacionalment com un dels creadors més destacats de la nostra època en l’art ceràmic, tant per l’originalitat de les seves formes com per la variadíssima coloració de les peces. Les seves peces s’exhibeixen en els principals museus de tot el món.

www.panisello.net

COL·LABOREN

SEGUEIX-NOS A:

COL·LABOREN

SEGUEIX-NOS A:

Back To Top