Skip to content
ASSOCIACIÓ CERAMISTES DE CATALUNYA acc@ceramistescat.org

Premis d’Honor ACC 2020

El passat 3 d’octubre, dins del marc de l’Assemblea General de Socis, es van lliurar els Premis d’Honor de l’Associació Ceramistes de Catalunya.

En aquesta sisena edició es van atorgar a Ramon Fort, al Patronat Municipal del Museu Càntir d’Argentona i a Emili Sempere, pel mèrits que passem a detallar:

Premi de l’ACC a Ramon Fort Aragonès. Per la seva trajectòria com a ceramista, així com per la seva tasca docent de molts anys, és un referent en el món de la ceràmica.

Premi Artesania Catalunya al Patronat Municipal del Museu del Càntir. Per l’organització de la fira Argillà Argentona d’àmbit internacional, amb les seves excel·lents activitats, entre les que destaca la mostra de cinema; pel Museu del Càntir, referent a l’Estat espanyol com a museu de ceràmica popular i per la iniciativa de l’exposició Transversalitats, de ceràmica contemporània, així com per l’extraordinària tasca educativa i divulgativa de l’Escola Taller. En aquest cas, va recollir el premi l’alcadesa d’Argentona, Gina Sabadell.

Premi Revista Terrart a Emili Sempere. Per les seves grans aportacions al món de la ceràmica per molts motius. En primer lloc per la seva tasca d’investigació i la publicació de nombrosos llibres sobre ceràmica, història i ceramologia. En segon lloc per la reconversió de la Publicació de l’ACC en la Revista Terrart, de ceràmica contemporània, coneguda a nivell internacional. En tercer lloc, per concebre la idea original i ser l’impulsor del Congrés de l’AIC Barcelona 2016 que va organitzar l’ACC i en quart lloc, per ser el creador d’aquests mateixos premis que honoren als que, com tu, estimen incondicionalment la ceràmica.

El premi consisteix en una escultura de la ceramista Roser Oter, que simbolitza la superació del treball realitzat i les metes obtingudes, representat per una escala que condueix al cim.

COL·LABOREN

SEGUEIX-NOS A:

COL·LABOREN

SEGUEIX-NOS A:

Back To Top