Skip to content
ASSOCIACIÓ CERAMISTES DE CATALUNYA acc@ceramistescat.org

Premis Nacionals d’Artesania 2020

Convocatòria oberta

Fins el proper 31 de març, els artesans i empreses artesanes poden presentar la seves candidatures per optar als guardons que convoca anualment el Consorci de Comerç, Artesania i Moda de la Generalitat i que reconeixen les persones i empreses artesanes que s’han distingit en la promoció, innovació, difusió, i/o prestigi de l’artesania catalana.

Es lliuraran cinc categories de premis:

1. Premi Nacional d’Artesania. Premia el global de la trajectòria empresarial d’una persona o empresa artesana i la seva aportació al sector. Amb aquest guardó es vol impulsar la competitivitat i el desenvolupament de les petites i mitjanes empreses artesanes, dotant-les d’un guardó d’excel·lència. El Premi Nacional d’Artesania, rebrà, una dotació econòmica de 7.000 euros, una peça commemorativa, i la realització d’una exposició de la seva obra al Centre d’Artesania Catalunya.

2. Premi Emprèn. Premia els projectes vinculats a l’artesania que responguin a una trajectòria empresarial d’èxit combinada amb una visió contemporània de l’artesania. Enguany el guardó està dotat amb 2.500 euros.

3. Premi al Talent Jove. Premia els estudiants, reconeixent el talent aplicat als projectes artesans més viables de les escoles d’Art i Disseny de Catalunya.  Com ha novetat el CCAM dota aquest guardó amb 500 euros, i oferirà un servei d’acompanyament per desenvolupar el projecte guanyador. L’estudiant també podrà exposar la seva obra al Flaix d’Artesania del Centre d’Artesania Catalunya i participar en l’espai del CCAM a la Pop-up Gallery de la següent edició presencial de la passarel·la 080 Barcelona Fashion.

4. Premi Prestigia. Premia les persones, empreses i entitats públiques o privades que mitjançant la seva tasca hagin contribuït al prestigi i visibilitat de l’artesania en la societat.

5. Premi Restaura. Premia les persones, empreses i entitats públiques o privades que hagin realitzat la millor recuperació d’elements patrimonials mitjançant l’aplicació d’oficis artesans.

Tots els guardonats rebran els corresponents diplomes acreditatius. L’acte de lliurament dels Premis 2020 es realitzarà en el decurs d’aquest any, conjuntament amb el lliurament dels Premis Nacionals d’Artesania 2021. La convocatòria per optar a aquests últims guardons s’obrirà en els propers mesos.

+info: ccam.gencat.cat

 

COL·LABOREN

SEGUEIX-NOS A:

COL·LABOREN

SEGUEIX-NOS A:

Back To Top