Skip to content
ASSOCIACIÓ CERAMISTES DE CATALUNYA acc@ceramistescat.org

Presentació del nou llibre d’Emili Sempere a l’ACC

La ceràmica de Cuenca

 

L’Associació Ceramistes de Catalunya, té el plaer de presentar a la seva seu l’última publicació d’Emili Sempere.

El llibre La ceràmica de Cuenca és el  fruit de la investigació de quatre anys de treball basats en una dilatada experiència en la recerca ceràmica. Consta de tres parts, la primera dedicada als antecedents de la terrissa, amb una extensa catalogació de 83 peces d’extraordinària qualitat i bellesa.

La segona, tracta sobre el destacat ceramista Pedro Mercedes.  Pertanyent a la generació capaç de situar la ceràmica a l’avantguarda de l’art contemporani, simultàniament amb Artigues, Cumella, Francesc Elias, Eudal Sera,  Aguadé i Serra, estableix els ponts entre l’artesania i l’art. A més de la seva bibliografia es mostren 150 obres de l’estil propi que el defineix. Pedro Mercedes arriba a la conclusió de que l’obra d’art no es pot desvincular de la realitat que li correspon viure.

La tercera part , se centra els set ceramistes que treballen actualment a Cuenca amb una breu historia i algunes de les seves obres seves obres d’estil diferents creades en plena llibertat. Per acabar en els apèndixs corresponents.

El llibre compta amb 325 pàgines, amb una esplèndida maquetació, obra de Carles Franganillo, que també maqueta la revista TerrArt de l’Associació Ceramistes de Catalunya.

Emili Sempere Ferràndiz neix l’any 1941 a Cocentaina, Alacant. Des de petit, es va relacionar amb l’argila i la producció ceràmica, perquè la a seva família tenia una bòvila, molt a prop de la casa familiar. La seva passió per la ceràmica i el seu caràcter inquiet l’han portat, al llarg de la seva trajectòria, a intervenir en la creació de fires de ceràmica, com Argentona, Barcelona i Badalona i alguns museus, com el del Càntir i el de l’Ametlla de Mar. Amb Corredor Matheos i Maria Antònia Palauzy ceen l’AA-FAD. És fundador de l’Associació de Ceramologia, membre de l’Associació de Ceràmica Decorada i Terrissa i de l’ACC des de les seves respectives fundacions el 1980 i 1986 respectivament. Crea i dirigeix la revista Terrart de 2003 a 2013. A partir de 2010 pren la iniciativa com impulsor del 47è Congrés de ‘AIC, que finalment es va celebrar a Barcelona el 2016. Membre emèrit de l’Acadèmia Internacional de la Ceràmica, amb seu a Ginebra, és autor de diversos llibres i treballs d’investigació sobre ceràmica.

Us convidem a descobrir aquesta nova publicació d’Emili Sempere la seu de l’ACC.

Dimecres, 4 de maig a les 19h

A l’Associació Ceramistes de Catalunya
Carrer Doctor Dou, 7, 08001 – Barcelona
Horari: De dilluns a divendres de 9:30 a 13:30 i de 17:00 a 20:30 h

 

 

COL·LABOREN

SEGUEIX-NOS A:

COL·LABOREN

SEGUEIX-NOS A:

Back To Top