Skip to content
ASSOCIACIÓ CERAMISTES DE CATALUNYA acc@ceramistescat.org

Programa Fira KERAMIK

Keràmik, la festa d’experiències amb fang a les Set Fonts

 

El proper dissabte 3 de juny arriba Keràmik, la festa de les experiències amb fang, que com l’any passat, pretén innovar amb un format participatiu i sensorial per apropar la ceràmica a tots els públics i posicionar-se en el calendari de les fires d’artesania de Catalunya. El parc de les Set Fonts tornarà a ser l’escenari on es concentraran totes les activitats.

Enguany hi tornarà haver tallers i activitats relacionades amb el fang, tant per infants com per adults: mans de fang, creem un món ceràmic, taller de tasses i bols, torratxes per plantes, trepitja fang, transfer ceramicogràfic, massatges amb fang i joieria amb porcellana russa des de la natura.

No hi faltaran artesans ceramistes i institucions que exposaran i vendran al públic la seva obra. Aquest any comptem amb nous ceramistes que participen per primera vegada a la fira.
També hi haurà una exposició del ceramista Roger Coll, que pertany a una jove generació d’artistes que reinterpreten la tradició ceràmica i l’eleven de la categoria d’artesania a la d’art escultòric. A les 10.30 el ceramista farà una visita comentada i durant tot el dia qui visiti l’exposició podrà omplir una butlleta per participar al concurs per guanyar una nit a ”l’Hotel Ruger” envoltat de ceràmica.

Amb la idea que la gent passi tot el dia al parc i gaudeixi de l’entorn i de les activitats que proposa Keràmik, es podrà menjar a la zona de food trucks i a la zona de pícnic.
Torneja’t” ens tornarà a dur una master class de ceràmica dirigida pel ceramista Jan Madrenas, on hi podran participar fins a 20 grups d’entre 4 i 6 persones, formats per família, amics o simplement coneguts. El Torneja’t serà conduit i amenitzat per l’Empar Moliner.

La tradició terrissaire de Sant Julià hi serà present amb Salvador Capdevila que farà una demostració de fer peces amb el torn de peu. En Vador, fill d’en Joan Capdevila -l’últim terrisser de Vilatorta-, prové de la nissaga de terrissers de ca la Llebre.

El mateix dia es celebrarà el 361è Concurs de pintura ràpida i 4t Sketchcrawl Vilatorta. Els interessats a participar es poden inscriure entre les 10 i les 12 del migdia al parc de les Set Fonts.

 les 4 de la tarda hi haurà una sortida a la ruta guiada de l’aeròdrom. Inscripcions a sjv.keramik@vilatorta.cat.

Durant el cap de setmana també hi haurà una trobada d’autocaravanes.

La jornada es clourà amb un espectacle. “Mans de fang”, un concert multidisciplinar a càrrec del projecte Bauma on la ceràmica serà protagonista.

+info: www.keramik.cat

COL·LABOREN

SEGUEIX-NOS A:

COL·LABOREN

SEGUEIX-NOS A:

Back To Top