Skip to content
ASSOCIACIÓ CERAMISTES DE CATALUNYA acc@ceramistescat.org

PROJECTE 5 t ART

5 t ART és un projecte per crear una instal·lació a l’aire lliure instal·lada permanentment al Parc Natural de Medvednica (Zagreb), al llarg de la riera Vukov Dol i és l’inici del projecte plurianual per crear una galeria d’art ambiental/externa anomenada VUKOV DOL ART concebut per l’Associació Glineraj de Zagreb, fundada per a la promoció de les arts aplicades i l’expansió d’activitats artístiques i creatives.

La instal·lació, de 2,5 m d’alçada i 5 m de llarg, consta d’una sèrie de senyals 3D fets de malla de filferro soldada, resistent a la pluja i la neu, que dibuixen a l’espai el text 5 t ART (Five Tons of Art). La idea del projecte és omplir els rètols de filferro amb ceràmica donada per terrissers d’arreu del món (obres ceràmiques que s’amaguen en caixes polsegoses i racons foscos i remots d’àtics, cellers, coberts, garatges, cases de camp…) . L’objectiu del projecte és connectar terrissers d’arreu del món en una instal·lació dedicada al Dia de la Terra, per això les peces poden ser petites, perquè l’èmfasi està en la connexió i la convivència. És important connectar, és important estar junts!

De moment, més de 130 ceramistes de 13 països han respost a la invitació per participar en el projecte. El primer ompliment de les cartes col·locades al llarg de la riera Vukov dol va tenir lloc el 2 d’octubre de 2021 amb la presència d’uns 30 terrissers de Croàcia i Eslovènia. Posteriorment, va tenir lloc el 20 de maig de 2023 amb motiu de Buongiorno Ceramica!

Els ceramistes interessats a participar en el projecte donant les seves obres ceràmiques poden escriure a: glineraj.info@gmail.com

COL·LABOREN

SEGUEIX-NOS A:

COL·LABOREN

SEGUEIX-NOS A:

Back To Top