Skip to content
ASSOCIACIÓ CERAMISTES DE CATALUNYA acc@ceramistescat.org

Reencuentros. Gustavo Pérez

Vídeo de la visita guiada de l’exposició a la Gallery Weekend

 

El passat mes d’octubre, amb motiu de l’exposició Reencuentros a la galeria Artur Ramon i en el context del Barcelona Gallery Weekend, vam tenir l’ocasió d’escoltar Gustavo Pérez  parlant sobre la seva trajectòria artística i la tècnica que hi ha darrere del seu minuciós treball. El vídeo que us presentem recull alguna de les reflexions que van sorgir en aquella jornada.

Els seus estudis en enginyeria, matemàtiques i filosofia, així com una immensa i permanent passió per la literatura i la música, són fonamentals en el quefer de Gustavo Pérez (Mèxic, 1950).

A diferència de la majoria d’artistes que treballen el fang, no realitza un modelatge escultòric, sinó un treball que manté una estreta relació amb la terrisseria. Tot i que ha creat algunes sèries de peces elaborades mitjançant altres tècniques, el torn continua sent l’eix al voltant del qual gira tot el que produeix: de la terrisseria a l’escultura. La seva obra es recolza en un sistema simple i complex, antic i modern, mecànic i líric: les matemàtiques i la improvisació. La intuïció, el sentit de la proporció, la geometria i el ritme caracteritzen le ceràmiques de Gustavo Pérez.

La seva obra té presència al Museu d’Art del Comtat de Los Angeles (LACMA), el Centre Cultural d’Art Contemporani de Ciutat de Mèxic, el Museu de Ceràmica de Westerwald, a Höhr-Grenzhausen, Alemanya, el Museu d’Art Contemporani d’Oaxaca , Mèxic, i el Parc Cultural de Ceràmica de Shigaraki, Japó, entre d’altres.

Més sobre l’exposició Reencuentros

COL·LABOREN

SEGUEIX-NOS A:

COL·LABOREN

SEGUEIX-NOS A:

Back To Top