Skip to content
ASSOCIACIÓ CERAMISTES DE CATALUNYA acc@ceramistescat.org

RESIDÈNCIA 2022 CRETA-Rome

Sol·licituds per a períodes de residència 2022: 15 d’octubre per a residències de tardor, 15 de març per a residències d’estiu i 15 de maig per a residències de tardor.

 

C.R.E.T.A. Rome és un centre internacional de ceràmica i arts visuals que organitza residències d’artistes, rellançant el concepte de “Gran recorregut” per redescobrir l’immens patrimoni cultural que representa Roma. Cofundat com a organització sense ànim de lucre, el seu nom reflecteix el caràcter bilingüe del centre: “CRETA”, la paraula italiana de fang, combinada amb l’ortografia anglesa de la seva ciutat, “Roma”.

Situat al cor del centre històric, entre el turó del Capitoli i el barri jueu, l’estudi principal de CRETA Rome, al Palazzo Delfini del segle XVI, reflecteix les capes de la ciutat eterna. L’edifici, situat sobre les ruïnes dels antics apartaments romans, dóna accés al museu medieval Crypta Balbi. L’espai de la galeria amb volta del segle XV conserva la memòria de sant Ignasi que aquí va compondre les regles dels jesuïtes. També va ocultar i salvar així una família jueva durant l’Holocaust.

CRETA La residència de Roma al camp encara és a Roma, però es troba a la frontera amb la ciutat més propera, Anguillara Sabazia, una de les tres ciutats medievals del llac de Bracciano. Aquesta opció és particularment atractiva per a projectes col·laboratius i / o artistes ceràmics que treballen amb tir reduït, així com per a artistes no ceràmics que prefereixen un estudi privat. Els cònjuges / acompanyants i / o fills també són benvinguts. L’allotjament es troba en una casa d’1 dormitori amb jardí i un estudi privat.

Les sigles C.R.E.T.A. explica les nostres activitats principals: ceràmica, residències, exposicions, ensenyament i arts. El programa interdisciplinari ha acollit més de 140 artistes residents de 24 països i 5 continents des del 2013. Els artistes emergents, de mitja carrera i consolidats seleccionats per un comitè internacional convergeixen a Roma durant períodes d’1 a 3 mesos.

La interacció amb la comunitat local i internacional és un aspecte important de la missió de CRETA Roma. De 8 a 10 exposicions anuals proporcionen un fòrum perquè els artistes residents presentin el seu treball al públic com a culminació de la seva experiència. A més de l’argila, CRETA Roma ha acollit artistes de fibra, artistes gràfics, pintors i escriptors que integren la ceràmica en l’àmbit de l’art contemporani.

Termini de presentació: Per sol·licitar una residència, envieu el següent a cretarome@gmail.com abans del termini de presentació de sol·licituds per a cada període (1 de gener de 2021 (residències de primavera); 15 de març de 2021 (residències d’estiu); 15 de maig de 2021 (residències de tardor). Us animem per presentar la sol·licitud amb antelació, ja que revisem les sol·licituds a mesura que arriben l’1 de cada mes.

Formulari de sol·licitud

 

COL·LABOREN

SEGUEIX-NOS A:

COL·LABOREN

SEGUEIX-NOS A:

Back To Top