Skip to content
ASSOCIACIÓ CERAMISTES DE CATALUNYA acc@ceramistescat.org

Revista TERRART – Nº 61

JA DISPONIBLE LA VERSIÓ DIGITAL A IQUIOSC. AMB TRADUCCIÓ A CASTELLÀ I ANGLÈS

 

Arribem al número 61 amb un reportatge dedicat als ceramistes ucraïnesos. Ens ha semblat oportú, parlar sobre la ceràmica que es fa en aquest país. De com després de la guerra, han quedat els tallers; quin és l’estat d’ànim dels ceramistes, els que han pogut marxar o els que s’han pogut quedar als seus obradors; com s’han hagut d’adaptar a les noves situacions.

Liza Portnova · Oleksandr Miroshnichenko · Volodymyr Khyzhynsky · Hanna Drul · Lesia Padun · Nataliya Zuban · Yuri Musatov · Gia Miminoshivili · Andrii Kyrychenko · Igor Bereza .

A la secció de Tallers i Ceramistes trobareu el taller dFang Ceràmica a mida de la ceramista Teresa Pla Ferrer que crea peces amb dissenys innovadors. Coneixereu la ceràmica i trajectòria del valèncià Jaime Romero i les seves arquitectures per a la cerimònia del foc. No hi ha ceràmica sense foc i la llenya és el repte més gran, que interpel·la l’ofici i la resposta de Jaime Romero és inequívocament experta i segura.

Podreu fer un petit recorregut per les exposicions més destacades, en aquesta ocasió a diferents museus de Catalunya, un museu d’Alemanya i una galeria de Barcelona. El Terracotta Museu va mostrar l’obra d’Eva López Miguel que reflexiona al voltant de l’anomalia que va suposar el distanciament social i de la necessitat de tornar a connectar socialment després de la pandèmia. També Obra final’22, exposició dels projectes finals dels alumnes del Cicle Formatiu de Grau Mitjà d’Arts Plàstiques i Disseny en Ceràmica Artística i Terrisseria que s’imparteix a l’aula taller de què disposa l’Institut de la Bisbal al Terracotta Museu. El Museu del Disseny de Barcelona va presentar una exposició de producció pròpia, Transgressions, en la qual el Museu del Disseny de Barcelona ha volgut mostrar les darreres novetats que ha incorporat als seus fons pel que fa a ceràmica contemporània. A Argentona, 17 ceramistes francesos contemporanis exposen els seus treballs al Museu del Càntir d’Argentona, coincidint la seva inauguració amb la fira d’enguany. Al Stadtmuseum Siegburg (Alemanya) Mia Llauder i Joan Serra exposen la seva obra artística personal. Un recorregut individual de més de 20 anys. Aquesta obra és present en diverses galeries i museus d’arreu del món. I finalment, a la galeria Contrast de Barcelona Tània Font exposà els seus caps oberts, amb habitacions desendreçades o destrossades al seu interior: la seva manera d’expressar uns sentiments de trencament, de disgust o de ràbia que es produeixen al llarg de la vida.

Les exposicions de l’ACC, recullen dues exposicions de socis ceramistes molt estimats que ens han deixat recentment: Ramon Gausset Vinós i Isabel Barba Formosa, cadascun amb la seva peculiar i personal obra: les boles gaussianes d’en Ramon i la ceràmica in-utilitària de la Isabel. També l’excel·lent conjunt de peces arquitectòniques de Trudy Kunkeler que van omplir la sala del color dels diferents paisatges on ha viscut en diferents etapes de la seva vida. Per finalitzar amb l’exposició d’escultura de Natàlia Ferré, que ens va sorprendre amb els seus personatges de ceràmica i altres materials.

La secció Internacional ens porta aquest cop als Països Baixos per conèixer Wouter Dam conegut com el fundador de la ceràmica abstractogeomètrica al seu país.

En aquest número, a Miscel·lània, hem d’acomiadar-nos d’Armand Tabernero i d’Antonio Vivas. El primer un soci i amic entranyable que ens va delitar amb els seus articles d’història de la ceràmica a peu de carrer. El segon, l’home pioner del periodisme ceràmic  espanyol, que amb la seva revista Ceràmica iniciada el 1978 a Madrid, ens va mostrar la ceràmica que es feia arreu del món.

Aquest cop, als Aparadors del món, un de ben proper: Terracotta Museu de la Bisbal d’Empordà. Aquesta secció, així com les habituals d’Activitats de l’ACC i Història us oferiran una interessant varietat de continguts, com les seccions de Webs d’interès, Fires i Concursos, Notícies i Exposicions del semestre que us mantindran informats dels esdeveniments relacionats amb la ceràmica.

Pàgines: 100

Preu edició digital: 3,99€

Subscripció digital ANUAL per dues revistes: 6,99€

a iQuiosc.cat

COL·LABOREN

SEGUEIX-NOS A:

COL·LABOREN

SEGUEIX-NOS A:

Back To Top