Skip to content
ASSOCIACIÓ CERAMISTES DE CATALUNYA acc@ceramistescat.org

Revista TERRART – Nº57

JA DISPONIBLE LA VERSIÓ DIGITAL A IQUIOSC

 

En aquesta 57a edició de Terrart, el reportatge s’ha dedicat al torn i a ceramistes que utilitzen aquesta eina però, no només com un instrument sinó atorgant-li un concepte, que sumat a la seva creativitat, produeix finalment art ceràmic. Hem fet una selecció d’alguns autors, començant per dos dels iniciadors d’aquest corrent artístic, que ja ens van deixar: Peter Voulkos i Paul Soldner, i presentant altres actualment en actiu.

A la secció de Tallers i Ceramistes coneixereu la ceràmica i trajectòria de la valenciana Amparo Boluda i del català Emili Biarnés. Dues vessants d’una mateixa cultura, dues interpretacions de la ceràmica des de diferents punts de la nostra geografia.

Podreu fer un petit recorregut per les exposicions més destacades a diferents galeries i museus: al Museu de Quart, l’exposició compartida de Ramon Pla i Esther Ramos: “Llum i color” i “Un somni entre dos mons”; al Terracotta Museu de la Bisbal, “Muntanyes, mars i jardins” de Maria Bofill, “Duelas” d’Ana Felipe i “Ordenant el caos” de Jordi Marcet & Rosa Vila-Abadal; i a la galeria Artur Ramon de Barcelona “L’art del buit” col·lectiva de ceramistes contemporanis.

Així com per “Estats” de Montse Llanas l’única que es va poder mostrar a la Sala de l’ACC, degut a la pandèmia ja que, a una setmana de la seva inauguració al març, vam haver de tancar portes fins a l’estiu.

La secció Internacional ens porta aquest cop a Estònia a través de l’obra d’Annika Teder i el seu amor per la forma expressiva, pel color i per la textura.

I la secció Aparadors del món ens endinsa en la galeria barcelonesa Artur Ramon Art, una de les firmes històriques de la ciutat, que aposta també per l’art contemporani, i obre la porta a la ceràmica.

En aquesta ocasió, a la Miscel·lània, entre altres temes, s’ha inclòs un article signat per diferents autors, per tal d’oferir una visió des de diferents punts de vista del sector i deixar constància de com ha afectat la pandèmia de la COVID-19 al món de la ceràmica.

Les seccions habituals d’Activitats de l’ACC, Miscel·lània i Història us oferiran una interessant varietat de continguts, així com les seccions de Webs d’interès, Fires i concursos, Notícies i Exposicions del semestre que us mantindran informats dels esdeveniments relacionats amb la ceràmica.

Pàgines: 100

Preu edició digital
3,99€

Subscripció digital ANUAL per dues revistes
6,99€

a iQuiosc.cat

 

COL·LABOREN

SEGUEIX-NOS A:

COL·LABOREN

SEGUEIX-NOS A:

Back To Top