Skip to content
ASSOCIACIÓ CERAMISTES DE CATALUNYA acc@ceramistescat.org

REVISTA TERRART

Publicació semestral posicionada com un dels referents nacionals de la ceràmica contemporània. Realitzada en català i afiliada a l’APPEC (Associació de Publicacions Periòdiques en Català), disposa d’un codi QR amb traducció al castellà. Es distribueix entre els professionals del sector i el públic general, tant a nivell nacional com internacional.

Si vols rebre la revista:

SUSCRIU-TE

Subscripció anual per dues revistes:
22 euros

Per accedir a la versió digital de la revista, ves més a baix.

I per conèixer una mica més la revista…

ARTICLES TERRART ONLINE

TERRART – Nº 64
Revista de ceràmica contemporània

El número 64 de Terrart dedica el reportatge central als ceramistes portuguesos, aprofitant que l’Associació Portuguesa de Pobles i Ciutats de la Ceràmica acollirà el Congrés de l’Academia Internacional de la Ceràmica. Els ceramistes portuguesos contemporanis han recollit la tradició mantenint viu i renovat aquest art ancestral. Podeu gaudir de l’obra de: Eduardo Nery  · Xana Monteiro · Yola Vale · Heitor Figuereido ·Carlos Enxuto ·Stela Ivanova · Sofia Beça · Joao Carqueijeiro · Ana Cruz i Maria de Betania.

A la secció de Tallers i Ceramistes trobareu dues artistes la catalana Mon Bertran, que realitza peces utilitàries amb ànima, que combinen utilitat i estètica. I l’alacantina Patricia Varea, que, en la seva recerca de la bellesa, treballa la ceràmica projectant la natura com un valor simbòlic i existencial en la seva obra.

En la secció d’Exposicions, una de les més destacades del semestre, ha estat SOM AQUÍ! Les dones en el disseny, 1900-Avui, al Museu del Disseny de Barcelona, on hi han participat 12 ceramistes, la major part d’elles sòcies de l’ACC. Així com Terres de Madola al Museu Tomàs Balvey de Cardedeu. Oracle i altres revelacions de Cristina Márquez a la Sala Portal del Pardo, a El Vendrell. O Tacte, Terra, Textura de l’asturià Raúl Mouro a la Galeria Siesta del barri de Gràcia de Barcelona. Nina Murashkina a una galeria de París al novembre, després de guanyar el Premi FAD d’Art. També Històries diàries de bellesa de Mariya Alipieva, a la Sala Portal del Pardo, com a resultat deI I de Premi de la Biennal del Vendrell. I les exposicions al Terracotta Museu, Enrajolats de Bussoga “40º” d’Iona Palau.

La secció d’Exposicions de l’ACC recull cinc mostres col·lectives i dues individuals.  Fernando Malo va exposar les seves famoses peces, a la Sala ACC, inspirades en la ceràmica mudèjar. Sèrie 2.0 de Glòria Ferrer. Una obra singular i bella, gestada en pandèmia, fruit de profundes reflexions i de la recerca de noves formes d’expressió. Les margues blaves de Raquel Navarro, el seu projecte final de Belles Arts, presentat a l’ACC. Natura viva. Natura morta de Margarita Sala . Orígens del fum de Xavier Bienvenido amb un excel·lent treball de torn a la recerca de formes lleugeres, creant gerros de boques llargues i fines. Les primera col·lectiva de socis de l’ACC, titulada ACC Ceràmica Contemporània va ser a l’octubre a Montblanc. La segona al desembre, II Mercat de Nadal a l’ACC.

La secció Internacional ens presenta a Arina Ailincai, artista instal·lada al Canadà, però criada i educada a l’Europa de l’Est. El seu treball consisteix en sintetitzar vocabularis bidimensionals (gravats, fotos, dibuix) i tridimensionals (ceràmica i escultura) en un llenguatge visual carregat de significat.

A la secció d’Història, l’article La Bòbila d’en Font tracta el tema d’aquesta bòbila de La Garriga: la seva estructura, la seva història i la seva possible recuperació.

Aquest cop, els Aparadors del món ens porten a Keramion, un museu situat a Frechen, ciutat propera a Colonia (Alemanya). Aquest museu va ser inaugurat el 1971 amb motiu del 65 aniversari del col·leccionista de de gres Dr. Godfried Cremer. L’any 2002, es va fusionar amb el Museu Municipal de Ceràmica de Frechen per formar la Fundació Keramion.

En aquest número, a Miscel·lània, celebrem el 150è aniversari de Ceràmica Collet. Així com l’any Tàpies, rastrejant l’obra d’aquest artista universal. També ens endinsarem en l’obra de Yee Soo Kyung que utilitza diverses disciplines (escultura, vídeo, pintura, dibuix) per fer realitat el seu objectiu de transformar objectes i conceptes tradicionals coreans en noves formes contemporànies. I  en l’adquisició, per part de la Generalitat Valenciana, de noves peces de ceràmica en la seva Col·lecció d’Art Contemporani.

Pàgines: 100

Preu edició digital: 3,99€

Subscripció digital ANUAL per dues revistes: 6,99€

DISPONIBLE EN VERSIÓ DIGITAL

COL·LABOREN

SEGUEIX-NOS A:

COL·LABOREN

SEGUEIX-NOS A:

Back To Top