Skip to content
ASSOCIACIÓ CERAMISTES DE CATALUNYA acc@ceramistescat.org

Tarda de vidre

Llibre de poemes d’Olga Xirinacs i ceràmiques d’Eulàlia Sayrach i els seus mestres, Esther Ramos i Ramon Pla, on estebleix un diàleg poètic inspirat en les peces més petites de l’Eulàlia, les joies ceràmiques, principalment les de cristalls.

L’Eulàlia Sayrach hereta l’amistat entre l’Olga i els seus pares, que va néixer a resultes de la petició jordiana que Narcís Sayrach, pare de l’Eulàlia li va fer a l’Olga. Després de compartir dinars i tardes de vidre a Tarragona, sorgeix la idea de fer aquest treball entre les dues.

Olga Xirinacs i Díaz (Tarragona, 11 de maig de 1936) és una escriptora i professora de piano catalana. Autora versàtil, ha escrit poesia, novel·la, contes i assaig tant en llengua catalana com en castellana. Col·labora habitualment en premsa periòdica: La Vanguardia, Avui, Foc Nou. Impartí cursos de narrativa a l’Aula de Lletres i a la Universitat Pompeu Fabra, de Barcelona. És guanyadora de diversos premis com el Sant Jordi, Josp Pla Ciutat de Palma, Ramon Llul, Carles Riba i Jaume Fuster. I és la segona dona Mestra en Gai Saber pels Jocs Florals de Barcelona després de Mercè Rodoreda. El 1990, la Generalitat de Catalunya li concedí la Creu de Sant Jordi. Entre els anys 2007 i 2013 a l’edifici del Mas Mallol a Tarragona hi va haver una escola que duia el seu nom.

Pàgines: 95

Preu: 23 €

El trobareu a la llibreria de l’ACC

COL·LABOREN

SEGUEIX-NOS A:

COL·LABOREN

SEGUEIX-NOS A:

Back To Top