Skip to content
ASSOCIACIÓ CERAMISTES DE CATALUNYA acc@ceramistescat.org

Terrània presenta el programa de la 21a edició

El Festival Internacional de Ceràmica de Montblanc tindrà lloc els dies 27, 28 i 29 de setembre amb Bèlgica com a territori convidat

 

El cartell utilitza una peça de Ramon Fort, ceramista montblanquí establert a l’Alt Empordà. Se li dedica l’exposició central titulada En blanc i negre a la Sala Sant Miquel. Es podrà visitar des del divendres 6 de setembre, coincidint amb la Festa Major de Montblanc, i fins a la celebració de Terrània.

Fa uns mesos es va informar que Bèlgica serà el territori convidat. La ceramista Margot Thyssen, qui va participar al festival el 2019, ha coordinat la participació de sis ceramistes establerts a Flandes, Valònia i França que exposaran a la Sala Sant Jordi de l’antic convent de Sant Francesc.

La inauguració del festival serà el divendres 27 de setembre i anirà a càrrec de la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó. Com és tradicional es farà un passeig per visitar la resta d’exposicions programades:

  • Al Museu Comarcal, del 30 d’agost al 10 de novembre, es podrà veure l’exposició Ceràmica, l’evidència material del fons del MCCB.
  • A la galeria El Be Negre Ceràmica, durant el festival, s’hi veurà l’exposició Rastres de Montse Aiguadé.
  • A la galeria Ester Ramon Escultora, del 21 de setembre al 30 de novembre, s’hi exposarà Camina trepitjant terra on l’artista montblanquina tracta la destrucció de la natura i la necessitat de respectar el sòl terrestre viatjant a peu.
  • A la sala de les Corts Catalanes s’hi veurà l’exposició Procés creatiu d’una figura de pessebre del Museu del Pessebre de Catalunya, encarregat un any més del taller de creació de figures de pessebre de motlle adreçat a tots els públics, que es realitza a la mateixa sala.

El públic assistent al festival trobarà cinc tipus de tallers al claustre de Sant Francesc:

  • Coordinats per Pardal Creatiu hi haurà tres modalitats a escollir: calat i esgrafiat, realització d’un castell (infantil) i torn.
  • Coordinats per la ceramista Montse Llanas n’hi haurà dos: rakú i rakú amb microones.

D’altra banda, s’han previst demostracions al llarg del cap de setmana a càrrec de diversos ceramistes: Anna Maria Redón, Soberado Atelier, Paula Suco, Lluís Soler, i l’associació Sala Àcrata de Sarral.

Quan falti una setmana per a la 21a edició de Terrània es donarà a conèixer la principal novetat que podran veure els assistents al festival.

+info: www.montblancmedieval.cat

COL·LABOREN

SEGUEIX-NOS A:

COL·LABOREN

SEGUEIX-NOS A:

Back To Top