Skip to content
ASSOCIACIÓ CERAMISTES DE CATALUNYA acc@ceramistescat.org

THOMAS BOHLE. Obres recents

Del 2 d’abril al 19 de maig de 2022

Inauguració: dissabte 2 d’abril a partir de les 18h en presencia de l’artista

 

El ceramista austríac Thomas Bohle continua el progrés del seu procés creatiu. Continuant amb el seu plantejament de construir formes de doble paret que l’han fet famós, l’artista presenta vint-i-set obres, la majoria de les quals van ser creades per a l’exposició, a excepció d’unes quantes igualment emblemàtiques produïdes entre el 2017 i el 2020.

“Escultòriques, les creacions de Thomas Bohle conreen una singularitat sense igual. L’artista juga amb les corbes i les contracorbes, el ple i el buit, el còncau i el convex, el davant i el darrere, el que veiem i el que s’amaga. […]

Influenciat per les antigues ceràmiques xineses i japoneses, de la qual aprecia la senzillesa, l’harmonia i la suavitat, Thomas Bohle també s’inspira en les fonts de la natura, l’arquitectura, la música… Admira l’obra de Hans Coper, de Lucie Rie o Pierre Bayle, i afirma estar influenciat per les escultures de Constantin Brâncusi i Eduardo Chillida. Ja siguin estrictament cilíndriques o, per contra, molt acampanades, les seves creacions de perfecta simetria es regeixen per línies pures i regulars. De diferents mides i formes, tenen el punt comú de ser buits en el seu centre, formant una mena d’espiral que xucla la llum. L’efecte de profunditat, accentuat per les ombres, dóna a l’obra un moviment vertical, que reforça el dinamisme impulsat per objectes sistemàticament circulars. Des d’un punt de suport mínim, les peces es despleguen per habitar l’espai”.

Guillaume Morel, periodista i crític d’art
Extracte del catàleg de l’exposició

Galerie de l’Ancienne Poste
Place de l’Hôtel de Ville
89130 Toucy (France)
Tél : 03.86.74.33.00

+info: www.galerie-ancienne-poste.com

COL·LABOREN

SEGUEIX-NOS A:

COL·LABOREN

SEGUEIX-NOS A:

Back To Top