Skip to content
ASSOCIACIÓ CERAMISTES DE CATALUNYA acc@ceramistescat.org

Tinta xinesa i ceràmica de Mercè Barberà i Conxa Ferré

Del 23 de desembre de 2022 al 29 de gener de 2023, a la Sala 2, Terracota, Centre d’Interpretació de la Terrissa de la Galera

 

Mercè Barberà utilitza la tècnica de la tinta xinesa, una tècnica no gaire coneguda però que a ella li permet concebre una obra molt íntima. Utilitza la ploma i el pinzell per a aplicar la tinta i el resultat són unes magnífiques composicions de colors suaus i tènues, on es reflecteix fins al mínim detall i que traspuen sensibilitat, sensualitat i molta serenor. Sovint, la dona és el centre d’atenció, la seva mirada enigmàtica i profunda, el cos nu i la seva interrelació amb la natura, totes dues: sensibles, íntegres, tendres i fermes, suportant inclemències i vicissituds, plenes de misteri, de vitalitat, generadores de vida i màgiques.

La tinta xinesa transmet tot aquest seguit de percepcions, la ploma crea traços fins, les línies corbes tractades suaument, denoten feminitat, sensualitat i moviment, i, l’aparició freqüent del cercle palesa l’eternitat i la plenitud, el sentit de la vida  i de l’Univers. La utilització del color blau expressa serenitat, estabilitat, una certa tristor o melangia i vida, molta vida. Mentre que el colors groguencs ens submergeixen en un món de calidesa, lluminositat i alegria.

Esquitxades de verds ens descobreixen la fertilitat de la natura i el cicle de vida. Un conjunt de composicions belles, subtils i exquisides que ens susciten pau, harmonia i benestar gràcies al saber fer i sensibilitat de Mercè, a l’hora d’emprar la tècnica de la tinta xinesa.

La ceràmica de Conxa Ferré, resulta solemne i austera. Sense utilitzar el torn, modela el fang i treballa amb terres de baixa i  alta cocció, realitzant les peces totalment a mà, utilitzant la tècnica del Raku, esmalt i engalbes, amb una constant superació tècnica i artística.

Volums rugosos, toscos, de vegades, mentre que d’altres molt més subtils gràcies a l’esmalt. La utilització del ferro combinat amb la ceràmica dona sensació de durabilitat, resistència i distinció a la seva obra. Centra la seva atenció en el mar i en els seus habitants, conxes marines i peixos conformen un univers apassionant, misteriós i ple de vida. La fertilitat, la feminitat i el flux de la vida són una constant en les seves creacions.

Els colors blaus ens contagien de serenitat, una certa tristor i vida, molta vida, els blancs ens impregnen de pau, calma i puresa, els negres simbolitzant el misteri del mar, de les seves criatures, d’allò immens i desconegut, els grisos, misteriosos, elegants i plens de saviesa i finalment alguna esquitxada de marró ens apropa a la terra al seu caliu i a la seva autenticitat.

Amb tot, les obres de Mercè i Conxa, de tècniques molt diferents, connecten, s’interrelacionen, creen sinèrgies entre elles i ens descobreixen un conjunt de composicions, boniques, elegants i magnífiques, tot un univers per descobrir i gaudir-ne.

Horari: dimecres a divendres de 9’30 a 13’30 hores; dissabtes, diumenges i festius de 12’00 a 14’00 hores (els dies 25 i 26 de desembre de 2022 i 1 de gener de 2023, el Museu romandrà tancat)

Terracota, Centre d’Interpretació de la Terrissa de la Galera
Carrer de Sant Llorenç, 36
43515 La Galera  (Montsià)
Tel. 977 71 83 39
terracota@galera.cat

+ info: www.galera.cat

COL·LABOREN

SEGUEIX-NOS A:

COL·LABOREN

SEGUEIX-NOS A:

Back To Top