Skip to content
ASSOCIACIÓ CERAMISTES DE CATALUNYA acc@ceramistescat.org

Tornen les activitats d’Estiu del Terracotta Museu

Amb l’arribada de la canícula també arriba la programació d’estiu del Terracotta Museu. Activitats pensades per totes aquelles persones que volen aprofitar el bon temps per conèixer i apropar-se un xic més a la història i al patrimoni ceràmic de la Bisbal, sempre d’una manera lúdica i distesa. Enguany s’han programat dues visites guiades diferents, dos tallers familiars, dos passis documentals i un concert amb instruments de ceràmica. A més, els exteriors de l’equipament també acolliran els concerts del fITM, concerts de la Festa Major i espectacles de la Fira de Circ al Carrer.

Cada setmana hi haurà dues oportunitats de visitar l’exposició permanent acompanyats d’un guia del museu, on els usuaris podran copsar la importància de la indústria ceràmica en la història i actualitat de la Bisbal. Per qui vulgui aprofundir una mica més, al llarg de l’estiu s’han programat quatre visites guiades al museu complementades amb una visita a un taller de ceràmica en actiu, on el terrisser ens farà una demostració de torn i de decoració tradicional.

La ceràmica, com activitat que aglutina diferents coneixements, fomenta l’aprenentatge mitjançant l’observació i la manipulació. Conscients de les seves possibilitats pedagògiques, s’han programat dos tallers familiars per aprendre a treballar l’argila d’una forma amena i divertida: un taller per mainada d’entre 6 i 10 anys on crearan un tres en ratlla de ceràmica per divertir-se amb els amics, i un per mainada d’entre 10 i 12 anys on faran un suport en forma de casa per posar-hi una espelma.

Les famílies que s’acostin fins al museu també podran fer la visita familiar autoguiada “El manual del petit ceramista”. Una activitat complementària a la visita lliure on nens i nenes es poden convertir en aprenents de ceramista i endur-se un premi!

Aquest mes de juny hi haurà la projecció de documentals. “El territori al plat” del realitzador Antoni Martí, que segueix a quatre professionals empordanesos del sector primari per tal d’acostar-nos al procés d’elaboració dels aliments, de l’origen a la taula. I al juliol més documentals presentats pel mateix Antoni Martí en la segona edició de “4 peces de Museu”, una proposta que va veure la llum l’estiu passat, i on en aquesta ocasió es projectarà: Fang de terrissa (Joan Mallarach i Lluís Garay, 1978), Sala versus Cuixart (Antoni Martí, 1987), Trastorns (Antoni Martí, 2013) i Home de foc (Antoni Martí, 2013).

Dins de les activitats de la Festa Major, hi haurà un concert d’instruments de ceràmica a càrrec de la formació “Suena Barro”: el projecte multidisciplinari del músic i ceramista argentí Hernán Darío integrat per ceramistes, músics i lutiers que apunta a la investigació i formació en construcció d’instruments de ceràmica. En aquesta ocasió oferiran un concert-xerrada sobre instruments dissenyats i construïts per ells mateixos i aplicant les noves tecnologies.

Durant aquest estiu els exteriors de l’equipament es convertiran en l’escenari de diverses propostes organitzades per les entitats locals. Cal destacar la desena edició del cicle de concerts fITM, la tercera que se celebra al Museu d’ençà que es va reconvertir en el Festival Internacional del Terracotta Museu, que tindrà lloc cada dimecres de juliol. També hi haurà espectacles de la Fira de Circ al Carrer de la Bisbal i concerts de la Festa Major.

No val a badar, doncs, aquest estiu trobareu molts motius per venir a visitar-nos. L’Estiu del Terracotta és un estiu per descobrir, aprendre i gaudir del bon temps!

+ info: https://www.terracottamuseu.cat/ca/noticies/1157-estiu-2022.html

COL·LABOREN

SEGUEIX-NOS A:

COL·LABOREN

SEGUEIX-NOS A:

Back To Top