Skip to content
ASSOCIACIÓ CERAMISTES DE CATALUNYA acc@ceramistescat.org

TRANSFERÈNCIA AMB FOTOCÒPIES I 3r FOC

La transferència amb fotocòpies permet aplicar imatges sobre superfícies ceràmiques de diverses maneres. En aquesta sessió del curs La imatge gràfica en ceràmica, us proposem veure la seva aplicació en decoracions de tercer foc. En ceràmica, parlem de tercer foc quan apliquem decoracions sobre peces vidriades que ja han estat cuites. Es tracta de peces que han passat pel forn dues vegades, una pel bescuitat i una altra per l’esmalt o vidriat, deixant la part decorativa per una tercera i última cuita.

En la sessió, farem un acostament a dues vies d’ús de la fotocòpia com a tècnica decorativa de 3r foc. D’una banda, veurem l’aplicació de la transferència a l’aigua i òxids colorants sobre ceràmica vidriada i cuita, tan de forma directa com indirecta a través de l’elaboració de calques.

D’altra banda, elaborarem calques amb el tòner de la fotocòpia, quan aquest presenta càrrega mineral en la seva composició. Mitjançant dos procediments obtindrem calques monocromes en tons sèpia o marrons.

Aprofitarem per conèixer les possibilitats de la calca més enllà del 3r foc i veurem la seva aplicació sobre ceràmica bescuitada i pasta crua

Impartit per:
Cristina Márquez
Llicenciada en Belles Arts per la “Universitat de Barcelona” en l’especialitat de gravat, després de finalitzar els estudis de Ceràmica Artística a l’Escola Superior de Disseny i Arts “Llotja” de la mateixa ciutat, ha centrat el seu treball en la investigació entorn a diverses tècniques de reproducció de la imatge aplicades en ceràmica, especialment, la serigrafia. Actualment, compagina la docència, com a especialista en aquestes tècniques, amb la realització de peça artística.

Data:
Dissabte, 25 de juliol 2020.

Horari:
9.30 – 14.30 (5 hrs)

Lloc:
[ ‘eko.] Ceramic Space
C/ Viladomat, 27. 08015 – Barcelona

+ info. /  inscripcions

COL·LABOREN

SEGUEIX-NOS A:

COL·LABOREN

SEGUEIX-NOS A:

Back To Top