Skip to content
ASSOCIACIÓ CERAMISTES DE CATALUNYA acc@ceramistescat.org

TREBALLANT EN DURESA DE CUIR

Iniciarem l’any amb les nostres “Trobades amb Yukiko” i en aquesta ocasió hem preparat un taller que constarà de tres sessions (una trobada mensual) dedicades a la duresa de cuir, tema tantes vegades anomenat i tantes altres difícil de definir i  de reconèixer. Per això treballarem tres diferents tècniques que ens ajudaran a conèixer quina és la duresa de cuir necessària per a poder treballar el fang en cada situació, depenent del tipus de fang que fem servi i de la tècnica a realitzar.

No cal coneixements previs.

Professora: Yukiko Murata

Dates: Dissabtes 18 de gener, 15 de febrer i 14 de març de 2020.

Horari: d’11 a 14h

Progama Taller 1; MENTORI

Mentori és la tècnica decorativa que crea diverses cares planes al voltant d’una peça ja formada. “Men” significa la cara i “tori” ( toru ) significa treure, així aquesta tècnica consisteix a realitzar la  talla de facetes.

Per entendre la “ duresa de cuir” en primer pas aquest exercici és molt apropiat perquè s’ha de controlar l’estat d’humitat, el gruix, tipus d’eines i sobre tot com controlar el procés d’assecament.

Programa Taller 2; SHINOGUI

Shinogui és la tècnica decorativa que s’expressa mitjançant les línies que crea al buidar la superfície de la peça ja formada, pot ser l’exterior o/i l’interior, amb les eines “ buidadors” o “ pulidors”. Amb aquest exercici també es pot aprendre com controlar l’estat d’humitat del fang i l’ús de les eines.

Programa Taller 3; Acanaladas

Decoració acanalada, crea uns solcs o canals paral·lels que cobreixen una part o tota la superfície de la peça, rebaixant el fang per deixar el dibuix en relleu mantenint el mateix gruix a tota la peça. Aquesta tècnica també requereix un punt d’humitat apropiat per a poder treballar.

Tots 3 exercicis són molt eficaços per aprendre a reconèixer la “ duresa de cuir”, la qual variarà depenent de la tècnica i del tipus de pasta ceràmica que utilitzem.

El curs està dirigit a aquelles persones que estiguin interessades en el disseny i vulguin aprendre les tècniques i el llenguatge ceràmics. No és necessari el domini de les tècniques bàsiques artesanals d’aquests materials.

L’alumne podrà adquirir els coneixements conceptuals necessaris per  desenvolupar aspectes creatius individuals amb els coneixements històrics de les tècniques.

Preu : 135 euros

Informació i inscripcions: info@ruthcepedano.com o al telf. 6551096 51

www.ruthcepedano.com

Ànimans_espai ceràmic

Avgda. De la Riera de Cassoles,9 (cantonada C/ Madrazo)

08012 Barcelona

COL·LABOREN

SEGUEIX-NOS A:

COL·LABOREN

SEGUEIX-NOS A:

Back To Top