Skip to content
ASSOCIACIÓ CERAMISTES DE CATALUNYA acc@ceramistescat.org

Van Lith

L’artista multidisciplinari contemporani Jean-Paul van LITH és conegut arreu del món per la seva tasca en el món de la ceràmica i el vidre. Nascut el 1940 a Argenteuil i antic alumne de l’Escola d’Arts Aplicades de la Indústria de París, va ser alternativament pintor, ferrer, ceramista, vidrier, dissenyador … També és autor de molts escrits sobre ceràmica, vidre i metall.
A primera vista, les obres de van LITH semblen d’una simplicitat desconcertant. De fet, contenen una obra complexa en la qual el ceramista posa tot el seu saber fer.
Als anys setanta, la seva obra va revolucionar el món de la ceràmica: l’artista va crear obres de colors, contràries a allò que es va concebre. Amb els anys, van Lith ha canviat el to de la seva paleta. Des del brillant, va passar a tons més austers abans de marxar a la recerca de colors purs.
Els metalls preciosos com l’or i l’esmaltat de vidre ocupen un lloc important en les diferents peces creades per van LITH.
Gots, objectes decoratius i tòtems són les principals creacions de l’artista.
Actualment, van LITH presents en més de 40 museus nacionals i internacionals. Les seves obres també formen part de les principals col·leccions europees, americanes i japoneses.

Dates: fins el dia 3 de maig

Lloc: ATELIER MEKANOVA – 16 RUE DES HALLES – CANNES

+ infowww.mekanova.fr

COL·LABOREN

SEGUEIX-NOS A:

COL·LABOREN

SEGUEIX-NOS A:

Back To Top