Skip to content
ASSOCIACIÓ CERAMISTES DE CATALUNYA acc@ceramistescat.org

Vicente Espinosa Carpio. La ceràmica elevada a escultura d’excel·lència

La mostra estarà oberta al públic del 26 de juny al 15 de septembre de 2024

 

El Museu Nacional de Ceràmica i Arts Sumptuàries ‘González Martí’, museu de titularitat estatal del Ministeri de Cultura, presenta l’exposició ‘Vicente Espinosa Carpio. La ceràmica elevada a escultura d’excel·lència’. L’obra de Vicente Espinosa Carpio (Alfara del Patriarca, 1948) reuneix la tradició i la modernitat en aquesta proposta expositiva a través d’un conjunt de 54 obres. El treball d’aquesta artista ceramista aporta una visió evocadora de les arrels de València i la seua tradició.

Vicente Espinosa Carpio és un referent de la ceràmica artística a Espanya el treball del qual s’ha desenvolupat a la seua terra natal. València ha estat la seua font d’inspiració al llarg de la seua dilatada trajectòria plasmant-la en fang i investigant i re-interpretant les seues tradicions. L’any 2020 va rebre la Me-dalla d’Or per la seua trajectòria professional artística, atorgada per Fórum Europa, entitat reconeguda per les Nacions Unides.

El 2017 el Museu Nacional de Ceràmica i Arts Sumptuàries féu una mostra retrospectiva de la seua obra i ara torna a obrir-li les portes per a donar a conèixer els seus darrers treballs.

Novament el Museu Nacional de Ceràmica rep a l’artista ceramista Vicente Espinosa Carpio qui, com sempre, ens sorprén amb la seua obra sincera, pròxima i popular, evocadora de les arrels de València i de la tradició. En aquest cas ens sorprén amb una selecció d’obres extraordinàries, entre les que destaca, amb tot mereixement, la intre-pretació personal que ha realitzat de la Ca-rrossa de les Nimfes dels marquesos de Dosaigües. És un treball titànic en què ha vessat tota la seua experiència com a escultor, com a modelador, com a moldista, com a ceramista coneixedor dels arcans d’aquest mil·lenari material tant pel que fa als seus elements materials com estructurals i en la seua decoració, resolta amb la seua mirada atenta als detalls, a les formes i al cromatisme real. Dic que és un treball titànic perquè sols amb tenacitat i una minuciosa dedicació de diversos anys ha pogut abastar el resul-tat que percebem.

Aquesta i la resta de les obres que apreciem a aquesta exposició denoten el seu gest precís, detallat, meticulós, de mà mestra en l’ofici del fang. Recobreix les seues ceràmi-ques amb colors suaus, entonats i ajustats que són fruit d’un pacient i sistemàtic estudi de la química dels òxids metàl·lics i del foc mesurat, pausat, controlat que sap aplicar.

Jaume Coll Conesa
Director del Museu Nacional de Ceràmica i Arts Sumptuàries

MUSEU NACIONAL DE CERÀMICA I ARTS SUMPTUÀRIES “GONZÁLEZ MARTÍ”
C/ Poeta Querol, 2
46002 VALÈNCIA
96 308 54 27
difusion.mceramica@cultura.gob.es

+info: http://www.culturaydeporte.gob.es/mnceramica

COL·LABOREN

SEGUEIX-NOS A:

COL·LABOREN

SEGUEIX-NOS A:

Back To Top