Skip to content
ASSOCIACIÓ CERAMISTES DE CATALUNYA acc@ceramistescat.org

Visita a la Casa Vicens

Amb motiu de la restauració de la Casa Vicens de Gaudí, situada al carrer de les Carolines al barri de Gràcia de Barcelona, es va programar una visita pels socis de l’ACC a la mateixa, guiada per nostre amic i company Manel Diestre, que ha intervingut en la seva restauració.

La Casa Vicens, juntament amb el El Capricho de Comillas, són les primeres dissenyades per l’arquitecte i fins i tot tenen alguns dissenys de rajoles compartits. L’edifici és una casa d’estiueig familiar, preciosa, molt ben pensada per gaudir de la vida. Amb sales destinades a tot tipus d’activitats, fins i tot sala de fumadors, terrasses protegides del sol amb gelosies d’estil oriental, una font i un terrat magnífic rematat de minarets decoratius.

La casa reuneix tots els bells oficis: la ceràmica recobrint les façanes, el terrat i algunes parets interiors; la forja en tanca i baranes de balcons; la talla de fusta en sostres i portes; pintures decoratives en parets, així com paper maché, marqueteria, baixos relleus de guix, etc. Els motius estan inspirats en la natura: des de les fulles de margalló de la tanca, fulles i flors als sostres, ocells a les finestres, fins als clavells de moro de les rajoles de la façana, que Gaudí va trobar en el terreny, abans de començar l’obra.

Manel Diestre ens va explicar la història de la casa, amb l’ampliació de l’any 1925, feta per Joan Baptista Serra i que ara és la zona d’exposició de maquetes i passi de vídeos. La restauració actual s’ha realitzat per deixar la casa tal com era en els seus orígens. Manel va exposar, amb tot luxe de detalls, com es va procedir a la restauració total de la casa, de la qual la ceràmica va anar a càrrec del Taller Sot. Fins i tot va venir equipat amb les rajoles i les trepes per fer-nos cinc cèntims de la tècnica emprada. Va ser molt interessant i tothom va quedar molt content.

Text de Eloïsa Rochina López

 

COL·LABOREN

SEGUEIX-NOS A:

COL·LABOREN

SEGUEIX-NOS A:

Back To Top