Skip to content
ASSOCIACIÓ CERAMISTES DE CATALUNYA acc@ceramistescat.org

Yuk Kan Yeung. Gentle Collision – Drawing on Porcelain

Del 9 de  novembre de 2019 al 9 de gener de 2020

La Galerie de l’Ancienne Poste tanca el programa del 2019 amb la presentació d’obres de porcellana decorades per l’artista ceràmic Yuk Kan Yeung (nascut el 1959 a Hong Kong). L’artista va triar la porcellana com a material, no per la seva transparència, sinó perquè és una excel·lent base tridimensional per a la seva expressió gràfica i poètica.

Per a Yuk Kan Yeung, crear ceràmica és concep com escriure poesia. El seu amor per la literatura i la poesia es combina i s’integra en la seva porcellana. El seu disseny abstracte reflecteix millor els seus orígens xinesos. La seva passió per la cal·ligrafia xinesa és, efectivament, una font d’inspiració essencial per a l’artista. Cada línia i cada espai constitueixen una composició poètica, una transformació màgica de les emocions humanes.

Yuk Kan Yeung es va graduar el 1981 amb honors del Departament de Belles Arts de la Universitat Xinesa de Hong Kong, on també va estudiar literatura xinesa. El 1987, va obtenir el títol de postgrau en ceràmica al Goldsmith College de la Universitat de Londres. Viu i treballa als Països Baixos des del 1987.

Va ser molt notable la seva primera exposició a França a París el 2005 a la Galeria Carlin; no obstant això, la creixent reputació internacional de l’artista s’havia de reflectir en un seguit d’exposicions individuals i la participació en exposicions col·lectives a la Xina, Hong Kong, Europa, Regne Unit, Estats Units, Austràlia. i a Corea.

Per a aquest retorn a França, a la Galerie de l’Ancienne Poste, l’artista ha volgut presentar tant una escollida selecció personal d’obres dels últims cinc anys com noves obres inspirades en la poesia, l’arquitectura i la recerca de la seva pau interior. Els colors s’escullen acuradament per crear un equilibri del conjunt presentat, però també dins de cada obra. Yuk Kan primer dibuixa i pinta en paper amb una relliscada de porcellana de colors, i després imprimeix el seu dibuix directament amb la forma fina. Aquesta tècnica gràfica proporciona a cada obra un caràcter únic que no es pot repetir. Després de coure el bescuit, torna a aplicar patrons i colors a la superfície per crear més profunditat abans de la cocció final a 1260 ºC en un forn elèctric. El resultat és una pintura tridimensional sobre porcellana.

Galerie de l’Ancienne Poste

Place de l’Hôtel de Ville 89130 TOUCY

Tél. : 03 86 74 33 00

contact@galerie-ancienne-poste.com

+ info: www.galerie-ancienne-poste.com

COL·LABOREN

SEGUEIX-NOS A:

COL·LABOREN

SEGUEIX-NOS A:

Back To Top