Skip to content
ASSOCIACIÓ CERAMISTES DE CATALUNYA acc@ceramistescat.org

Abstraccions Escrites

UNA EXPOSICIÓ DE JORDI MARCET I ROSA VILA-ABADAL

Del 21 de gener al 6 de març de 2021 a l’ACVIC. Centre d’Arts Contemporànies de Vic

Aquesta nova exposició de Jordi Marcet (1949) i Rosa Vila-Abadal (1950) constitueix una mostra excel·lent de la seva trajectòria, marcada per la sobrietat i l’elegància, i enfocada a l’experimentació i a la rigorositat d’un treball meticulós.

L’aparent disposició atzarosa de les lletres no amaga un profund esforç d’ordre ni la recerca d’una harmonia, conceptes que, d’alguna manera, guien aquestes peces. És remarcable que, tant en les obres tridimensionals com en les murals, l’estilització troba el seu contrapès en l’acumulació rítmica d’elements -les lletres- que, mitjançant transferència calcogràfica, esdevenen unes notes mesurades de color o de negre, tot ressaltant sobre el blanc.

La presència de les lletres és continguda, i les hem de veure no com elements aïllats, sinó com elements integrats en una estructura alfabètica de caràcter tipogràfic. Quan les lletres es combinen formant paraules o fins i tot frases, ens trobem amb una intencionada absència de sentit, ja sigui per què ens remeten al teclat tradicional, com és el cas de «qwerty», o a l’enumeració ordenada de lletres com en «uiopasd», ja sigui per la descontextualització i pel seu caràcter de discurs fraccionat, com en «nostra democràcia és molt jo» o «d’un auditori format per». Així podríem dir que ens trobem davant d’un discurs que es mou en els límits de la significació lingüística que -en paraules de H. Lefebvre en referència al silenci- «està dintre del llenguatge i al mateix temps en les seves fronteres».

Miquel Bardagil
Crític d’art

+ info: Tel +34 93 885 37 04 · www.acvic.org · info@acvic.org

ACVIC. Centre d’Arts Contemporànies
Sant Francesc 1. 08500 Vic

De dimarts a divendres de 10.00 a 13.00 h i de 17.00 a 19.00 h.
Dissabtes d’11.00 a 14.00 h i de 17.00 a 19.00 h. Festius tancat.
Visita comentada i activitat educativa de l’exposició: tots els dissabtes a les 12.00 h.
També podeu concertar-les amb reserva prèvia trucant a ACVic. Servei gratuït.

COL·LABOREN

SEGUEIX-NOS A:

COL·LABOREN

SEGUEIX-NOS A:

Back To Top