Skip to content
ASSOCIACIÓ CERAMISTES DE CATALUNYA acc@ceramistescat.org

Ceràmica Tradicional Portuguesa

Inauguració: 5 de juliol a les 17:00h

al Saló de Pedra d’Argentona

Portugal té històricament una enorme diversitat d’activitat terrissera i ceràmica, amb una àmplia gamma de productes que van des del seu origen artesanal al industrial. En l’actualitat és un dels productors més importants d’Europa en ceràmica utilitària i decorativa, i compta també amb una producció artesanal que se les arregla prou bé per combinar tradició i innovació, emergint un nou conjunt de productors que estan dinamitzant diversos centres terrissers i ceramistes d’arreu del país. En suport d’aquesta dinàmica el 2018 es va crear a Mafra, l’Associació Portuguesa de les Ciutats i Viles de la Ceràmica (APTCVC) que reuneix els principals centres de ceràmica del país.

Aquesta exposició és il·lustrativa del que es fa en termes de la ceràmica més tradicional a totes les ciutats i pobles terrissers portuguesos, el que permet una visió de tot el que encara es porta a terme en petits nuclis de ceràmica.
Aquesta exposició no inclou els resultats de la producció de ceramistes contemporanis, alguns dels quals seran presents a la Fira d’Argentona. La ceràmica portuguesa, seguint les tendències internacionals, s’assumeix cada cop més com un element de la creació artística, com una expressió de la fal·libilitat i la incertesa dels materials i processos químics modelats al foc, que tant ens fascinen per la seva bellesa i imprevisibilitat.

Dates: es podrà visitar fins al 7 de juliol.

Lloc: Carrer Gran, 61 –  08310 Argentona (Barcelona)

Tel: 937 97 49 00

+ infowww.argillaargentona.cat

COL·LABOREN

SEGUEIX-NOS A:

COL·LABOREN

SEGUEIX-NOS A:

Back To Top