Skip to content
ASSOCIACIÓ CERAMISTES DE CATALUNYA acc@ceramistescat.org

“De fils i porcellana” a càrrec de Mia Llauder

 

VÍDEO DE LA CONFERÈNCIA

 

Des de l’ACC volem compartir els vídeos del 2n Cicle de Conferències Tècniques Aplicades a la Ceràmica, organitzades per l’associació. En aquesta ocasió, el de la conferència “De fils i porcellana” a càrrec de Mia Llauder.

Del fragment de text “Teixint ceràmica” de Caterina Roma, una descripció encertada del minuciós treball de Mia Llauder:“Les ombres ballant d’estructures de porcellana teixides, etèries i intocables. Un rar exemplar d’escultura ceràmica.

Mia Llauder és una ceramista d’una imaginació brillant. El seu treball s’ha centrat principalment en la creació d’una àmplia gamma de petites porcellanes úniques: un alfabet propi. Com una meditació de perles, treballa minuciosament amb aquestes petites formes abstractes, una després de l’altra, com si no hi hagués res més: la minúscula bobina, l’espiral, l’oval rodó, un pal, un cercle…. Com si en la seva ment només hi hagués una mica de porcellana, blanc o de vegades negre, amb un toc de gres negre, brillantor vermell o daurat a les puntes. Individual. I repetir això una vegada i una altra, amb la mateixa cura.

Però aquesta petita peça no és més que una llavor, que passarà a formar part d’una gran estructura, una autèntica escultura ceràmica. Un alfabet que crea un llenguatge potent per expressar els conceptes més subtils, només amb cosir, unir, unir amb corda, roba, plàstic i fibres amb un aspecte lògic però lúdic.”

Aquesta conferència va tenir lloc el 8 de març del 2024 a la seu de l’ACC i va ser una activitat gratuïta amb inscripció prèvia.

A l’Associació Ceramistes de Catalunya
C/ Doctor Dou 7, baixos 1 – 08001 Barcelona
Horari d’atenció: De dilluns a divendres de 9:30 a 13:30 i de 17:00 a 20:30 h

COL·LABOREN

SEGUEIX-NOS A:

COL·LABOREN

SEGUEIX-NOS A:

Back To Top