Skip to content
ASSOCIACIÓ CERAMISTES DE CATALUNYA acc@ceramistescat.org

Divendres, 5 de juliol, arrenca Argillà Argentona

Tres dies intensos, de fira i activitats per a tota la família 

La fira Argillà està pensada perquè la puguin gaudir grans i petits a parts iguals. Per començar, aparcar és cosa senzilla gràcies a l’aparcament gratuït que s’habilita a l’entrada d’Argentona, i a partir d’aquí ja només queda
endinsar-se i gaudir amb les diverses activitats al voltant del fang i la terrissa. I és que a banda de les parades de la fira, s’han preparat una gran quantitat d’activitats que faran les delícies de grans i petits.

La fira arrenca el divendres 5 de juliol de bon matí, lògicament amb l’obertura del circuit de la fira però també amb activitats com les demostracions de terrissa o el taller de ceràmica de torn que es mantindran durant els tres dies. A la tarda, s’inauguraran les tres exposicions d’enguany, just abans de la inauguració oficial de la Fira Argillà Argentona 2019.

Durant el dissabte 6 de juliol es podrà gaudir, per exemple, de la primera sessió de la 15a Mostra de Cinema sobre ceràmica “Cineràmica”, l’acció artística de Glòria Badosa que decorarà en directe un càntir gegant a la plaça de l’Església, el taller de rakú (en el qual tothom que ho desitgi podrà aprendre a pintar i coure una peça de ceràmica) o l’acció en directe dels “Batukats” d’Argentona.

Per últim, pel diumenge 7 es preveu la major afluència de públic per acabar de gaudir de la fira i amb activitats molt concorregudes, i per a tota la família. Al migdia, l’expectació serà màxima a la plaça de Vendre amb el Concurs de Torn adreçat a ceramistes i amb importants premis. I per posar punt final a la fira, al vespre la BandaBand ens guiarà cap a la plaça de vendre on se celebrarà l’esperada i tradicional trepitjada de fang que farà les delícies dels més petits de la família… i també dels grans.

Una dotzena de països i tres exposicions d’altíssim nivell

Aquest any se superaran la seixantena d’artesans i terrissaires representant països ben diversos com Itàlia, França, Espanya, Polònia, Alemanya,èlgica, Turquia, Japó, Regne Unit, Argentina, el Marroc, Rússia i, com és evident, Catalunya. Com ja hem dit, el país convidat que comptarà ambuna presència destacada serà Portugal, un país amb una extensa tradició i producció ceramista.

   

Aquest 2019 viurem de nou tres exposicions, una dels catalans Jordi Marcet i Rosa Vila-Abadal (“Cal·ligrafia puntual”) i les altres dues del país convidat: una més moderna (“Contentores e contenores” d’Heitor Figuereido) i una centrada en la Ceràmica Tradicional Portuguesa.

Programa d’actes complet a www.argillaargentona.cat.

COL·LABOREN

SEGUEIX-NOS A:

COL·LABOREN

SEGUEIX-NOS A:

Back To Top