Skip to content
ASSOCIACIÓ CERAMISTES DE CATALUNYA acc@ceramistescat.org

El Terracotta Museu prorroga l’exposició sobre Eusebi Díaz Costa i presenta un llibre sobre l’artista

Fins el 6 de març de 2022 i presenta el primer llibre monogràfic dedicat a l’artista

 

Des de la seva obertura, el passat mes d’abril, l’exposició temporal “Díaz Costa. Ceramista” ha gaudit d’una molt bona acollida i un gran interès entre el públic que l’ha visitada. Cal destacar que a la inauguració hi varen assistir 150 persones, completant l’aforament del qual es disposava en aquell moment, i fins al dia d’avui ja l’han visitada més de 6.000 persones.

Davant d’aquesta xifra, que ha superat amb escreix les expectatives en un moment de restriccions i pandèmia com l’actual, el Terracotta Museu ha decidit prorrogar-la durant la temporada de tardor-hivern, fins al 6 de març de l’any vinent.

En aquest sentit el Museu agraeix la bona predisposició dels prestadors que han cedit les peces en exposició que no formen part de la col·lecció del Museu. D’aquesta manera, la mostra podrà ser visitada per un nombre més alt de persones, que podran descobrir l’obra d’Eusebi Díaz Costa (1908-1964), un dels artistes més importants de la ceràmica catalana del segle XX i pioner de la ceràmica decorativa bisbalenca.

El llibre de l’exposició

Díaz Costa. Ceramista és un volum de 264 pàgines, amb fotografies de Jordi Geli, disseny de Pere Álvaro i textos de Xavier Rocas, comissari de la mostra. L’obra que es presenta és el resultat de més de dos anys de recerca al voltant d’un dels artistes més importants de la ceràmica catalana del segle XX. La falta d’estudis publicats envers Eusebi Díaz Costa ha propiciat moltes hores de documentació, recerca i entrevistes que culminen amb una publicació que dóna a conèixer nous aspectes del seu itinerari humà i artístic.

Jornades Europees de Patrimoni 2021

Un cop més el Terracotta Museu es suma a aquesta iniciativa, i a més de la presentació del llibre, hi haurà portes obertes els tres dies que duren les jornades: 8, 9 i 10 d’octubre. Tots els visitants gaudiran d’entrada lliure per visitar l’exposició permanent i les exposicions temporals en cartell: “Díaz Costa. Ceramista”, “3NOUS” i “Ceràmica Viva (5a ed.)”. Els horaris seran el divendres de 10 a 13 h i de 16 a 19 h, el dissabte de 10 a 14 h i de 17 a 20 h i el diumenge de 10 a 14 h. A més, el dissabte a les 12 h hi haurà una visita guiada gratuïta  a l’exposició permanent on es veuran diferents espais i racons del museu per copsar la importància de la ceràmica en la història i en l’actualitat de la Bisbal, la gran varietat de peces que s’han produït i la qualitat dels seus mestres ceramistes. Aquesta visita guiada serà amb aforament limitat i reserva prèvia.

+ infowww.terracottamuseu.cat

 

COL·LABOREN

SEGUEIX-NOS A:

COL·LABOREN

SEGUEIX-NOS A:

Back To Top