Skip to content
ASSOCIACIÓ CERAMISTES DE CATALUNYA acc@ceramistescat.org

MAR DE TERRA

Exposició de ceràmica i pintura a càrrec de Judith Pellicer i Xavier Masero

Aquesta exposició va néixer de dues concepcions ben diferents: la de la ceramista Judith Pellicer, hereva de la important tradició ceràmica catalana i la de Xavier Masero, artista plàstic i, com li agrada anomenar-se, “un gran mirador de les coses”. El tema escollit per tots dos fou el mar.

Judit Pellicer s’inspira en el mar Mediterrani. Amb el títol de “Pous de mar”, els bols mostren els colors blau i blanc, de l’aigua i l’escuma del mar respectivament. El fang negre representa les profunditats marines abismals, en alguns casos inassolibles per a l’home, afegint un punt de misteri. De la mateixa manera en els plats, el refractari negre, amb la seva rusticitat, evoca la sorra. I les pinzellades de porcellana blanca i d’engalba blava, recorden el continu moviment de l’oceà amb la seva força transformadora.

Xavier Masero, gran admirador del Japó troba més inspiració en la tradició nipona, sobretot pel plaer que experimenten els japonesos amb la contemplació de la natura i l’amor que senten per les estructures naturals (com els arbres, les closques de mol·luscos, etc.) El mar és un continent de coses que inspira les seves obres: hi troba mort, passat i estructures. Aquesta observació el duu a la reflexió sobre la mort i el pas del temps, fent-lo comprovar que l’únic que perdura són les estructures, a les que ell atorga gran importància en la seva obra. És el cas dels musclos, les anemones o les posidònies que va fer per a l’exposició.

Del 17 al 19 de gener de 2017
A la Sala d’exposicions de l’ACC
Organitza: Associació Ceramistes de Catalunya

COL·LABOREN

SEGUEIX-NOS A:

COL·LABOREN

SEGUEIX-NOS A:

Back To Top