Skip to content
ASSOCIACIÓ CERAMISTES DE CATALUNYA acc@ceramistescat.org

MIRADES A TRAVÉS

Una exposició d’Eulàlia Oliver

L’Eulàlia ens torna a sorprendre amb aquesta exposició Mirades a través, el nom de l’exposició, “Tot es mou, tot canvia, res no és segur, tot penja d’un fil”, defineix d’una manera clara i concisa, la incertesa que ens envolta. Juga amb l’espai, a través del recurs de la instal·lació per transportar-nos amb una mirada, més enllà de la tècnica, a l’art.

El seu treball impecable transmet força i fragilitat, però sobretot sensibilitat. La porcellana és el seu llenguatge, en aquesta ocasió ha cercat el blanc pur i la seva translucidesa. Ja que, un dels trets característics de l’Eulàlia és la seva constant experimentació que li permet moure’s dins de la ceràmica artística.

Glòria Ferrer
Curadora de l’Exposició

“Quan et poses a pensar des de zero el que acabarà sent un conjunt d’obres que seran mostrades en una exposició, van fent-se presents, conscient o inconscientment, les experiències que has anat acumulant i ho fan potser amb més força les del passat pròxim.

L’estada a la Xina, nova gent, nova cultura, nous costums i nous paisatges; els camps d’arròs amb les seves formes repetitives i ondulants, sensació de moviment. La navegació de llarg recorregut, sempre el mateix però sempre diferent; les ones, altre cop formes
repetitives sempre en moviment. L’espai, l’univers, aquest lloc sense fi evident, misteri no desvelat fins ara, del qual som un puntet més dels que veiem sobre els nostres caps.

Des de fa ja molt temps, la porcellana és la meva matèria de treball. Ara he cercat una mirada diferent de l’habitual, aprofitant dues de les seves característiques que sempre m’han fascinat: el seu color blanc pur i la seva translucidesa. La llum travessant la porcellana fa que el seu blanc pur i fred, esdevingui menys blanc i es torni càlid. Formes abans poc visibles prenen ara protagonisme. La repetició d’elements que tenen una base comuna, “sempre el mateix, sempre diferent”, componen les obres que es presenten en aquesta exposició.

Eulàlia Oliver Manen

video de l’exposició full de sala cartell de l’exposició

COL·LABOREN

SEGUEIX-NOS A:

COL·LABOREN

SEGUEIX-NOS A:

Back To Top