Skip to content
ASSOCIACIÓ CERAMISTES DE CATALUNYA acc@ceramistescat.org

PAISATGES INTERIORS

Exposició individual de la ceramista Penélope Vallejo.

És la primera exposició individual de Penélope, després de deu anys de dedicació a la ceràmica i per a ella ha estat molt important, com una culminació i un reconeixement a tot l’esforç que suposa un canvi de vida com el que ella va realitzar. El subtítol de la mostra: No podem escapar de nosaltres mateixos, no és un subtítol gratuït, perquè Penélope recrea tot el seu món en aquesta exposició, fent un recorregut íntim i personal sobre els seus propis processos de canvi i maduració. En la recerca que fa d’ella mateixa, el creixement, la presa de decisions i el canvi de vida, queden expressats en les obres de l’exposició; es materialitzen en ceràmica, fent indestriable l’evolució de l’obra i la de l’artista.

Tècnicament, les seves peces es basen en el treball al torn de terrisser i en la tècnica del Paperclay, porcellana amb pasta de paper, que són les que ha escollit i que domina a la perfecció. Treballa les peces al torn i després trenca la seva perfecta geometria, deformant-les i treballant la seva superfície perquè mostrin un aspecte més orgànic. Ha fet un gran treball d’investigació, part vital en el desenvolupament de les obres, aconseguint diferents estadis d’adhesió i de trencament de la porcellana que representin fidelment el concepte del canvi de pell.

L’absència de color treu tot component emotiu, deixant al descobert només el procés que està tenint lloc. Unes obres mostren creixements cel·lulars, d’altres formes maduratives, canvis de pell. La major part, presenten una mena de pell de porcellana quartejada, representant una metamorfosi i un procés de transformació. La creació de Penélope no conclou fins que l’obra arriba a la sala d’exposicions, on continua transformant-se amb la percepció del públic que la fa seva.

Del 12 de maig al 18 de juny del 2017
A la Sala d’exposicions de l’ACC
Organitza: Associació Ceramistes de Catalunya

COL·LABOREN

SEGUEIX-NOS A:

COL·LABOREN

SEGUEIX-NOS A:

Back To Top