Skip to content
ASSOCIACIÓ CERAMISTES DE CATALUNYA acc@ceramistescat.org

RAMON GAUSSET VINÓS

Exposició hometage a Ramon Gausset

Ramon Gausset Vinós es va formar a l’Escola Massana i més tard va aconseguir una beca per ampliar els seus estudis a l’Escola Politècnica d’Art i Disseny de Sunderland, Anglaterra. La seva obra podríem dir que és hereva del concepte ceràmic de Llorenç Artigues: gerros tornejats de formes austeres, tradicionals i harmonioses amb molta importància d’esmalts llisos, pulcres i força acolorits. S’expressava amb el torn, l’apassionava i el reivindicava com única eina per realitzar el seu treball.

L’obra del Ramon és de dimensions petites, les seves mides fan concentrar la mirada en un punt a on es crea un clímax de silenci i observació. En els últims anys el color és un element important, sobretot en les boles gaussetianes d’un blau preciós i molt personal. Si bé, inicialment, la porcellana era el material utilitzat, algunes obres realitzades amb posterioritat han estat creades amb fangs refractaris.

Aquest entrenyable ceramista i company de l’ACC ens va deixar al gener de 2021 a causa del coronavirus. Un any més tard, l’associació li ret un homentge amb aquesta exposició.

Rosa Vila-Abadal

La meva obra és clàssica i es dirigeix cap a la bellesa i l’equilibri de la forma-color, repòs, plaer, sensibilitat que procuro plasmar a cadascuna de les meves peces, un ha de ser responsable de la seva obra, treballar amb un màxim de perfecció, encara que mai no existeix aquesta perfecció. El resultat final es fruit d’aproximacions diverses.

Busco la perfecció al torn, vull el domini complet de la meva persona sobre el mateix, necessito aquest domini per començar des d’aquesta base a fer la màxima perfecció a la ceràmica. Estic en ple aprenentatge i sóc un modest alumne de totes les fonts de la ceràmica.

Ramon Gausset

Del 4 al 25 de març de 2022.

A la Sala de l’ACC.

video de l’exposició full de sala cartell de l’exposició

COL·LABOREN

SEGUEIX-NOS A:

COL·LABOREN

SEGUEIX-NOS A:

Back To Top