Skip to content
ASSOCIACIÓ CERAMISTES DE CATALUNYA acc@ceramistescat.org

SEDÓ. TRES GENERACIONS DE CERAMISTES

Exposició retrospectiva

L’any 1910 va néixer, al Priorat, l’Enric Sedó. Als 10 anys es va traslladar a Esparreguera, un poble amb una tradició terrissaire mil·lenària i que en l’actualitat encara es considera Zona d’Interès Artesanal. Aviat va entrar d’aprenent a la terrisseria de Cal Gerrer, un dels obradors més antics del poble. Acabada la guerra, l’any 1942 l’Enric va obrir la seva pròpia terrisseria al carrer de Barcelona nº 60.

Als anys 60 quan els atuells de terrissa ja estaven en plena crisi, la filla de l’Enric, la Conxita Sedó i el seu marit, Feliu Trujilo Vergés van decidir incorporar-se a la terrisseria però no per seguir amb la tradició esparreguerina de la terrissa sinó per dedicar-se a la ceràmica artística. A partir d’aquest moment el taller pren un nou caire, el Feliu i la Conxita començaren a tenir encàrrecs i a fer exposicions. L’any 1985 van inaugurar el taller-exposició Ceràmiques Sedó tal i com el coneixem avui en dia, on conviuen zones de l’antiga terrisseria, com ara la bassa del fang, amb un modern taller de ceràmica.

Actualment la néta de l’Enric Sedó, Glòria Trujillo Sedó i el seu marit Salvador Garcia treballen a l’obrador que va obrir l’avi Enric. Agermanen la tradició amb la modernitat, la seva obra personal destaca per la gran complexitat tècnica i per l’aportació conceptual, mentre que les peces que fan per encàrrec destaquen per seu elaborat disseny.

L’any 2009 el Feliu Trujillo Vergés va rebre el guardó de Mestre Artesà en reconeixement a la seva trajectòria artística. La Generalitat de Catalunya, l’any 2013, també va atorgar el guardó de Mestra Artesana a la Glòria Trujillo Sedó en reconeixement a tota la seva obra.

video de l’exposició full de sala cartell de l’exposició

COL·LABOREN

SEGUEIX-NOS A:

COL·LABOREN

SEGUEIX-NOS A:

Back To Top