Skip to content
ASSOCIACIÓ CERAMISTES DE CATALUNYA acc@ceramistescat.org

“Tres versions”

Una exposició de Mercè Rius

Cronològicament, les primeres peces d’aquesta exposició estan inspirades en la ceràmica neolítica. A partir d’elles he anat explorant noves maneres d’expressar-me. Diferents versions de la mirada inicial m’han conduït al treball que presento en aquesta exposició.

La primera versió, Els colors del vi, sorgeix del món de les vinyes i el vi: la part de fora de la peça es fosca amb una textura que ens recorda l’escorça del cep, amb petits motius de colors. Els interiors de les peces estan esmaltats amb colors delicats, com el fruit; són els colors de la tardor, vermells, grocs, verds, també blaus, com el cel.

La segona versió, Loess, aprofundeix en el contrast entre les parts esmaltades i les que no ho estan, inspirant-se en els processos d’erosió del Loess (un tipus de sòl, un sediment format per partícules de gra molt fi de sílex, feldspat, carbonat de calci i argila). L’erosió es produeix allà on la vegetació no fixa el sòl. En les meves peces l’esmalt és la vida, la vegetació,… allà on no n’hi ha, l’erosió hi deixa petjada.

La tercera versió, Orígens, retorna a formes mes primitives, només queda el blanc i el negre que prenen tota la força. M’interessen les noves textures i de nou el contrast entre el fons negre i les tonalitats del blanc de l’esmalt.

Tres versions d’una obra feta al torn, i que és una mostra de les meves peces dels darrers anys.

full de sala cartell de l’exposició

COL·LABOREN

SEGUEIX-NOS A:

COL·LABOREN

SEGUEIX-NOS A:

Back To Top