Skip to content
ASSOCIACIÓ CERAMISTES DE CATALUNYA acc@ceramistescat.org

BALANCE IN CHAOS

Una exposició de  Trudy Kunkeler

Trudy Kunkeker ha titulat l’exposició que ens ocupa Equilibri en el Caos, en un compromís de recerca de l’evolució de la terra, tant de la matèria com de la humanitat.

Podriem definir el seu treball com un “registre de la memòria”, compromès amb la natura i amb el comportament de l’esser humà.

Treballa amb gres barrejat amb xamota, cuit entre 1150º i els 1200º, construeix les peces amb plaques estirades amb laminadora que apila i enganxa fins assolir la forma final. Sobre les planxes al punt de cuir hi fa gravats i imprimeix signes que poden al·ludir al mar, o a un nou paisatge o a la desconstrucció arquitectònica.

La manera com Kunkeler camina pel paisatge és simplement la manera com camina a través de la seva memòria. Per seguir el món dels sentiments i pensaments que constitueixen la base del seu art, hem de saber on i com treballa; només llavors podem entendre el significat del seu art. Kunkeller treballa tant a Dordretcht com a Barcelona; la primera, una petita ciutat històrica construïda en una illa, on els seguidors de Jacobus Arminius i els de Franciscus Gomarus van lluitar pel que és correcte i preferible i on va tenir lloc la primera assemblea dels estats neerlandesos i l’altra, una metròpolis en terres catalanes, amb Gaudí, Picasso, Miró i Tàpies com a grans representants. Kunkeler es passeja per ambdues ciutats, tant per la natura del Biesbosch, com pels Pirineus. També es passeja per altres llocs: a través del Iemen o per les rodalies de Montségur (Andorra). Kunkeler busca els marges de la civilització.

Elisabeth de Schipper

video de l’exposició full de sala cartell de l’exposició

COL·LABOREN

SEGUEIX-NOS A:

COL·LABOREN

SEGUEIX-NOS A:

Back To Top