Skip to content
ASSOCIACIÓ CERAMISTES DE CATALUNYA acc@ceramistescat.org

Genesis

Foco Gallery presenta Genesis, una exposició col·lectiva amb Ana + Betânia, Hugo Cantegrel, Pauline Guerrier i Paula Guimarães.

«Ni jo ni cap altra persona pot fer per tu aquest camí.

l’has de fer per tu mateix.

No és lluny. Està a l’abast.

Potser has estat en ell des que vas néixer i no ho has sapigut mai.

Potser és a tot arreu, al mar i a la terra. »

Song of Myself de Walt Whitman (1892).

L’exposició Genesis at Foco Gallery és un viatge sense fi, un viatge que va més enllà de tots els mapes i guies. Un viatge que pot semblar familiar. Un camí que ja hem adoptat. Els artistes ens submergeixen en aquesta experiència. Nosaltres, espectadors, oscil·lem entre la sensació d’una primera vegada i la impressió de déjà vu.

Genesis és alhora una pregunta i diverses respostes per la pluralitat de pràctiques i el punt de vista dels quatre artistes convidats. És un fulletó o un manifest: el món no està construït i baixat. Fins i tot degradat, una nova vida pot néixer d’aquest món. Les obres fan referència a l’experiència intangible, espiritual, sensorial i extra-sensorial com a memorial. Tots els estímuls tenen un element natural com a punt de partida: llum, temperatura, so, sòl, aigua …

El propòsit no és la documentació, sinó mostrar com cadascun dels seus treballs permet una comprensió més profunda i més específica de la nostra necessitat d’explicar i entendre el món.

Cada artista sol·licita la nostra imaginació per dibuixar relacions orgàniques més enllà de l’experiència humana. A través de les seves escultures presentades, Ana + Betania planteja una nova forma de vida subtil que es crea a partir de les ruïnes del nostre món, tant al cel com a la terra.

Per a aquest viatge iniciàtic, traça, temps, llum, escriptura s’entrellacen en les obres d’Hugo Cantegrel i proposen l’horitzó com a objectiu.

Les fotografies de Paula Guimarães, paisatges superposats, són una oda a un univers dominat per la natura.

Pel que fa a les obres proteïnes de Pauline Guerrier, es troben en la tradició de la seva pràctica, on l’experiència estètica és com una meditació.

Són totes les empremtes del paisatge, la terra, la muntanya i la lluna. Tant junts com sols, les obres esdevenen evocacions d’una forma de resistència per persistir i existir, com una nova gènesi.

Text de Jeanne Mercier

Inauguració: dijous, 16 de maig de 2019, a partir de les 19h

Dates: del 16 de maig de 2019 al 07 de juny de 2019

Horari: De dimarts a divendres: de 14 a 19 h. Dissabte: de 14 a 18 h

Lloc: Galeria FOCO. Rua da Alegria, 34 – 1250-007 Lisboa

+ infowww.focolisboa.com

 

COL·LABOREN

SEGUEIX-NOS A:

COL·LABOREN

SEGUEIX-NOS A:

Back To Top