Skip to content
ASSOCIACIÓ CERAMISTES DE CATALUNYA acc@ceramistescat.org

II Congrés Artesania Contemporània

Del 13 al 15 de setembre a l’EASD de València

 

La gran acollida del I Congrés Artesania Contemporània, a debat, va evidenciar l’altíssim interès existent, al nostre país, per l’emergència d’una nova artesania absolutament contemporània, sofisticada i avantguardista, oberta a les noves tendències, materials i tecnologies. Posicionada al mercat del “nou luxe”, es configura com un dels pilars de l’economia taronja.

Les conclusions del I Congrés van evidenciar que, a causa de la dimensió reduïda de les empreses artesanes i de l’altíssima qualificació necessària per accedir a un mercat tan sofisticat, calia explorar innovadores estratègies de disseny, promoció i comercialització basades en la col·laboració.

Per respondre a aquests reptes, el II Congrés se centrarà en l’anàlisi d’experiències col·laboratives en l’àmbit del disseny, el màrqueting i la formació experimental, per identificar els models de cooperació més adequats, les estratègies de desenvolupament més operatives i la forma de resoldre els nombrosos problemes inherents a les pràctiques col·laboratives.

L’elecció de València per a la celebració del II Congrés ha estat motivada per la riquesa i la tradició del seu teixit artesanal i de pimes auxiliars vinculades a la moda i l’hàbitat, juntament amb la gran diversitat i vitalitat de creadors emergents (design-makers, artistes i dissenyadors) i l’alt nivell d’empreses editores de disseny que han contribuït a la seva nominació com a World Design Capital 2022.

Informació i inscripció gratuïta a la web del II Congrés: www.debateartesania.com

COL·LABOREN

SEGUEIX-NOS A:

COL·LABOREN

SEGUEIX-NOS A:

Back To Top