Skip to content
ASSOCIACIÓ CERAMISTES DE CATALUNYA acc@ceramistescat.org

Revista TERRART – Nº 59

JA DISPONIBLE LA VERSIÓ DIGITAL A IQUIOSC

En aquesta 59a edició de Terrart, el reportatge s’ha dedicat a La Ceràmica a Finlàndia,  país escollit per celebrar el 49è Congrés i Assemblea General de l’Acadèmia Internacional de Ceràmica. La majoria sabreu que es va haver de posposar a l’any 2021 i que finalment va tenir lloc per via telemàtica, a causa de la pandèmia. En aquest número publiquem una visió general de la ceràmica del país i nou articles de ceramistes finlandesos destacats: Kim Simonsson, Arja Martikainen, Johanna Rytkölä, Catharina Kajander i Maarit Mäkelä, Päivi Rintaniemi, Karin Widnas, Erna Aaltonen, Kirsi Kivivirta i Pekka Paikkari.

A la secció de Tallers i Ceramistes coneixereu la ceràmica i trajectòria de l’asturià Jesús Castañón i les seves escultures i murals de gran format amb el seu característic color vermell. Així com l’obra de José Cuerda, decorada amb tipografies de diferents cossos i colors, unint la ceràmica al disseny gràfic. També coneixereu a Susana Requena -sòcia de l’ACC- i el seu taller de Sant Cugat, on crea la seva ceràmica mediterrània.

Podreu fer un petit recorregut per les exposicions més destacades a diferents galeries i museus. A l’ACC, comencen amb la mostra Espai-Temps de Ramon Pla,  seguit de la poètica Komorebi de Cristina Márquez -ambdós socis de l’ACC- per acabar amb la col·lectiva Terra, dels alumnes de l’Escola Ondara de Tàrrega.Al Museu Nacional d’Art Modern de Catalunya, l’exposició dels dos grans ceramistes del segle XX, Hamada i Artigas. Al Centre d’Art La Rectoria, el conjunt d’obres de la parella formada per la ceramista Glòria Auleda -sòcia de l’ACC- i l’arquitecte Rob Dubois. Marc Iturri va presentar Ararat al Museu del Càntir d’Argentona, de la que us fem un tast en aquesta secció, per continuar amb dues exposicions ben contrastades del Terracotta Museu: un clàssic ja desaparegut, l’artista bisbalenc Eusebi Díaz Costa i tres ceramistes emergents a l’exposició 3NOUS: Oriol Klis Guillén, M. Elena Díaz Venchiarutti i Alex Fernàndez ‘Tzu’. La Sala Portal del Pardo de El Vendrell ens va portar Orografies de M. Teresa Capeta, també sòcia de l’ACC i tancant la secció, redescobrireu l’obra de Toniet d’Eivissa, que va exposar a la galeria del Consell Insular.

La secció Internacional ens porta aquest cop a Bèlgica a través de l’acolorida obra d’Ann Van Hoey. I la secció Aparadors del món visitem la Galeria Siesta ubicada al Raval de Barcelona, molt a prop del MACBA.

En aquest número, a Miscel·lània, entre altres temes habituals, per desgràcia hem d’acomiadar-nos de cinc companys del món de la ceràmica; de Maria Bofill, mestra d’una generació de ceramistes; de Jordi Aguadé, una referència de la ceràmica del segle passat; de la nostra estimada Isabel Barba, més coneguda artísticament per Barbaformosa, professora de l’Escola Massana i referent de la tècnica del torn; de l’entranyable Neus Segrià de Reus i de Martin Loew, director de l’escola ElTornBarcelona, que han perdut la vida en els darrers mesos.

Les seccions habituals d’Activitats de l’ACC, Miscel·lània i Història us oferiran una interessant varietat de continguts, així com les seccions de Webs d’interès, Fires i concursos, Notícies i Exposicions del semestre, que us mantindran informats dels esdeveniments relacionats amb la ceràmica.

Pàgines: 100

Preu edició digital: 3,99€

Subscripció digital ANUAL per dues revistes: 6,99€

a iQuiosc.cat

 

COL·LABOREN

SEGUEIX-NOS A:

COL·LABOREN

SEGUEIX-NOS A:

Back To Top