Skip to content
ASSOCIACIÓ CERAMISTES DE CATALUNYA acc@ceramistescat.org

Jordi Serra

Membre d’honor

En Jordi Serra, ceramista  pintor i dibuixant, és Premi Nacional de Ceràmica, ha fet exposicions a diversos països com el Japó, França, Alemanya i EUA, sent un dels ceramistes més reconeguts del nostre país a nivell internacional.

A més de l’aprenentatge al taller familiar i de seguir l’ensenyament de l’art, Jordi Serra, és enginyer tècnic químic; aquesta capacitat per a les qüestions tècniques l’ha fet un referent dins el món dels esmalts ceràmics. Amb aquest domini tècnic es pot comprendre que Jordi Serra hagi assolit uns resultats impensables en el domini dels reflexos metàl·lics realitzant iridescències , transparències i fulminacions de color que són les característiques visuals més significants de la seva tècnica dels reflexos metàl·lics i en molts casos, embolcallant com una pell els seus magnífics dibuixos, fent unes peces úniques dins el món de la ceràmica.

A nivell artístic, manté una línia de continuïtat, que impulsa i afirma el concepte que ha definit la nissaga dels Serra: la ceràmica d’art. L’obra d’en Jordi és una reivindicació  de la ceràmica decorada, treballant en el marc de l’abstracció o la figuració, dins una sensibilitat contemporània, que alguns ceramistes hem tingut de referent.

En Jordi es el tercer esglaó de la família de ceramistes més important del nostre país. És net d’Antoni Serra Fité iniciador la nissaga i que és el gran ceramista del modernisme que col·labora amb en Xavier Nogués, Pau Gargallo i Josep Clarà entre d’ altres. Fou  professor de l’Escola Superior dels Bells Oficis tenint de deixebles en Llorenç Artigues i en Joan Miró i els seu fill, Josep Serra Abella que sota la influència del Noucentisme  i l’ Art Déco és qui agafa la tradició àrab dels reflexos metàl·lics i la profunditza i actualitza realitzant gerros decorats amb elements geomètrics o  inspirats amb la natura i d’una bellesa emocionant.

En Jordi Serra és un dels socis que dóna prestigi a aquesta associació, per la seva trajectòria i per el seu treball.

Masia Museu Serra
Paseo de la Campsa, 1.
Cornellà de Llobregat , Barcelona
T. 933 774 341 | M. 630 375 877

info@masiamuseuserra.com www.masiamuseuserra.com/es/jordi-serra facebook Instagram

COL·LABOREN

SEGUEIX-NOS A:

COL·LABOREN

SEGUEIX-NOS A:

Back To Top