Skip to content
ASSOCIACIÓ CERAMISTES DE CATALUNYA acc@ceramistescat.org

Mercè Pla

Article de Marina Garcia i Carbonell, historiadora de l’art a la revista Celobert nº185

Escultora en ceràmica

Estudis: 2 anys a l’Escola Massana i Escola Ceràmica de la Bisbal (diplomes de torn, motlles de guix i silicona i murals de gran format).

Treballo obra d’autor des de l’any 1996.

Durant aquests anys la meva obra ha estat en permanent evolució. Des de la concreció del gerro, a l’abstracció d’obra més conceptual. En aquest moment m’inspiren les emocions i m’he endinsat en elles. Cercant mirades, crits, sentiments, … Per mi la ceràmica és la tècnica que em permet expressar millor els meus pensaments, la imaginació sorgeix de l’observació de l’exterior i la seva reacció al més profund dels meus sentits. Penso que la meva obra és el resultat d’una poesia materialitzada a la terra. Que es pot sentir amb els dits, la vista i l’ànima.

He participat en diferents fires: Fira Art Beijing Xina, Fira Art Innsbruck Aústria, Salon International d’Art Valmy, Argelès sur Mer, Salon International d’Art Contemporaine a Metz Art3F, Fira d’art de la de les 40 hores de Ripoll, al 2on. Salon International d’Art Contemporany Toulouse.

Així com, en moltes exposicions col·lectives compartint espai en diferents galeries, amb artistes de diferents disciplines artístiques. Destacant entre elles, la que vaig realitzar amb el Pintor Joan Llaverias a la Sala Sant Jordi de la Caixa a Granollers (1999); amb l’ACC “Ceràmica i Visió digital de l’obra de Gaudí” a Barcelona i Reus (2002); “Presentacions” a Centre d’Art Cal Talaveró, Lleida; “Five Artitst in New York” en Jadite Galeries de New York (2013); “Catalunya sempre viva, 1 Terra Creativa” a Centre Català d’Asunción Paraguai (2014) ; a “3 en EfeSerrano” a Galeria EfeSerrano Múrcia (2014); a Osaka Japó “Barcelona International Art Exhibition 2015”; durant el 47e Congrés Internacional a la sala exposicions de l’Escola Llotja “PRESENT I FUTUR de la Ceràmica Contemporània a Catalunya” (2016). Galeria Eray de Sant Cugat (2017).

Pel que fa a les exposicions individuals més importants han estat a la sala d’exposicions de l’Associació de Ceramistes de Catalunya de Barcelona (2005), a l’Acadèmia de Belles Arts de Sabadell (1997), Galeria Balcó de l’Art a Cerdanyola (2002), a Espai Macià a les Borges Blanques (2012), a la Sala Pardo del Museu del Vendrell (2015), A la sala exposicions Museu del Càntir, d’Argentona (2016), a la sala d’exposicions Ronda Barcelona (2016) i la darrera al Museu de Terrissa de Quart (2018) entre d’altres.

mpmercepla@gmail.com www.esculturaceramicamercepla.com facebook Instagram Twitter Article Celobert 185

COL·LABOREN

SEGUEIX-NOS A:

COL·LABOREN

SEGUEIX-NOS A:

Back To Top