Skip to content
ASSOCIACIÓ CERAMISTES DE CATALUNYA acc@ceramistescat.org

Montserrat Altet

“Sovint la meva obra ha estat etiquetada de conceptual, però no és una obra que s’hagi desenvolupat en la crítica social, com en la majoria dels artistes conceptuals dels anys 70, sinó que reflexiona sobre l’experiència de la realitat. Una obra, que es podria definir com a neo-conceptualista, a la recerca de la rematerialització d’una idea en un objecte artístic i que vol ser l’expressió d’una poesia personal.

Les diferents cal·ligrafies utilitzades: plaques, bols i lletres, configuren un idioma, un llenguatge propi, metàfora d’un contingut, que acaba sent un joc de bols-colors-lletres, amb els que sempre es poden construir noves paraules i nous significats. Sovint, un marc daurat -símbol de l’infinit en la pintura del Renaixement- tanca i dóna sentit a l’obra, i les plaques de porcellana, amb els colors del cel, apareixen a la manera dels píxels, amb tots els seus matisos.”

Montserrat Altet Girbau

Montserrat Altet és Doctora en Belles  Arts per la Universitat de Barcelona: 2007. Tesi doctoral, Sobre el cel, el cel en l’art contemporani.

Professora titular de Ceràmica à l’Escola de Disseny i d’Art Llotja de Barcelona 1986-2016.

Graduada en Ceramica i estudis de Disseny Industrial a l’Escola Massana de Barcelona, 1971.

El seu treball ha estat exposat des de 1970 a: Nova York, Zagreb, Buenos Aires, Korea, Atènes, Xina, Faenza, Riga, París,Taiwan, Barcelona, Dublin, així com  a diferents ciutats d’Espanya, i ha estat seleccionada en concursos i bienals de França, Espanya, Itàlia, Egipte i Alemanya.

Va obtenir el Premi FAD’99 d’Espais Efímers, per La ciutat de les Paraules, organitzat pel Museu d’Art Contemporani de Barcelona, MACBA, amb la instal·lació “Camp de Sant Pau, Camp de roselles”, el 3er Premi a la Primera Bienal de Ceramica del Vendrell 2001, amb l’obra “Paisatge del Vendrell” i el 5è Premi al Concurs Internacional Porta Catalana de Salses (França) amb el projecte “Fita” el 1992.

Té una obra d’art públic al Parc de La Creueta del Coll de Barcelona i ha estat assessora en la restauració dels elements ceràmics i de la Creu del Parc Güell de Barcelona.

montsealtetgirbau51@gmail.com www.montserrataltet.cat

COL·LABOREN

SEGUEIX-NOS A:

COL·LABOREN

SEGUEIX-NOS A:

Back To Top