Skip to content
ASSOCIACIÓ CERAMISTES DE CATALUNYA acc@ceramistescat.org

Pep Morera

Nascut a Vallbona de les Monges (Lleida) el 1959.

A la dècada dels 70 estableixo contacte amb una sèrie d’artistes que marcaran la meva trajectòria: Ramon Carreté, Josep Royo, Joan Miró, Gardí Artigas, Grau Garriga, Martí Royo… alhora que inicio estudis de ceràmica i tapís a l’escola d’Arts i Oficis de Tarragona.

Al 1979 obro el meu primer taller a Tarragona, “Taller Abat”, dedicat a la producció artística de ceràmica i tapissos que posteriorment ampliaré amb una escola d’arts aplicades i un estudi d’interiorisme i decoració.

Al 2021 abandono totes les activitats i obro un nou taller de ceràmica a Cerdanyola del Valles, amb dedicació exclusiva a la ceràmica i escultura.

L’obra actual és el pòsit resultant de 44 anys de dedicació docent, de recerca contínua dins les arts aplicades i les exposicions anteriors de pintura, escultura i ceràmica.

Com a artista intento donar sortida a través de la creació ceràmica a les meves inquietuds, paranoies, necessitat de conèixer i crear d’una personalitat inquieta i avida de resultats i solucions contínues.

Dins de la meva obra busco una mimetització de la mateixa amb els entorns naturals i arquitectònics per als quals ha estat consebuda, buscant sempre l’equilibri entre l’austeritat de l’acabat, la forma i la funsionalitat.

Sempre és una ceràmica exempta de brillantors, tècniques alambicades i resultats excèntrics. Persegueix la senzillesa, la sobrietat i el minimalisme, on el menys és més i es basa en la pròpia força dels elements que la conformen: descomposicions ígnies, aigua, foc, òxids, cendra i minerals alcalins.

Em sento influenciat i captivat per la ceràmica del neolític, per la bellesa i sobrietat de ceràmiques de les dinasties xineses Tang i Sung, per la funcionalitat i dissenys de la ceràmica popular i per ceramistes clàssics com Llorens Artigas, Bernat Leach o Shoji Hamada a més de actuals com Kiho Kang, Kati Tuominen-Niittylä, Maria Bosch entre d’altres.

tallerabat@yahoo.es www.pepmorera.wixsite.com/pepmorera facebock Instagram

COL·LABOREN

SEGUEIX-NOS A:

COL·LABOREN

SEGUEIX-NOS A:

Back To Top