Skip to content
ASSOCIACIÓ CERAMISTES DE CATALUNYA acc@ceramistescat.org

Ramon Gausset

In memoriam

RAMON GAUSSET (1948 – 2021)

En Ramon era una persona molt propera, vital i estimada per a molts ceramistes.

Al quinze anys començà els estudis a l’Escola Massana. En principi no tenia definida la branca de l’art a la que es dedicaria. Dubtava entre ser joier, esmaltador o ceramista  fins que un dia, en veure a tornejar en Ramon Carraté  i  veure la transformació de un tros de fang amb una peça d’art, es decidí a ser ceramista.

Les peces que anaven sorgint dels exercicis obligatoris de la Massana, juntament amb altres peces posteriors, conformaren la seva primera exposició individual  al Centre Excursionista de Catalunya, que fou l’inici d’un seguit d’exposicions, destacant les de la Sala Rovira de Barcelona. Més tard,  aconseguí una  beca per ampliar els seus estudis a la “Polytechnic Shool of Arts and Desingn” de Sunderland, Anglaterra.

Entre els  anys vuitanta i els  noranta el Ramon treballà al FAD del carrer Brusi, al Centre d’Artesania del Passeig de Gràcia i a la Fundació Centre del Vidre de Barcelona, al carrer Comtes de Bell-lloc. Més tard  anà a treballar al seu estimat  municipi de La Riba, a l’Alt Camp,  del que ha estat fins a l’últim moment Regidor de Cultura de l’Ajuntament per ERC.

La seva obra podríem dir  que és hereva  del concepte ceràmic de Josep Llorenç Artigues: gerros tornejats de formes austeres, tradicionals i harmonioses amb molta importància dels esmalts, llisos, pulcres i força acolorits. Cal destacar els intensos esmalts blaus, així com les seves personals boles “gaussetianes”.

Les seves últimes exposicions han estat la col·lectiva de l’ACC Llavors i una exposició inaugurada el 4 de gener d’enguany a la CT. Art Gallery de Reus.

Com a ceramista i company sempre estarà present.

Jordi Marcet

COL·LABOREN

SEGUEIX-NOS A:

COL·LABOREN

SEGUEIX-NOS A:

Back To Top