Skip to content
ASSOCIACIÓ CERAMISTES DE CATALUNYA acc@ceramistescat.org

Teresa Gironès

In memoriam

TERESA GIRONÈS (1941 – 2016)

Formada en Belles Arts, va escollir la ceràmica com a mitjà expressiu de la seva obra. Sòcia fundadora de l’ACC de la que va ser presidènta i vice-presidenta, va centrar les seves creacions en l’ésser humà creant un reguitzell de personatges, alguns irònics, com el toreros i les persones amb mascota; altres dramàtics com les víctimes de la guerra o els bojos i altres molt tendres com els nens i els animals.

També va conrear altres disciplines com el dibuix i la pintura en els seus llibres d’artista, que combinava de vegades amb ceràmica. I ens darrers anys es va interessar molt per la fotografia.

Segons paraules d’Emili Sempre, d’ella ens ha quedat la seva empremta creativa, tenacitat, força i alegria.

Un viatge, un llibre

Les experiències viscudes per Teresa Gironès en el seu llarg recorregut pel món, les va reviure en altres formats: el paper, el color, la ceràmica, una textura, la terra, …

La seva sensibilitat artística la va moure a expressar-se i transmetre, perquè l’observador, endinsant-se en el paisatge gràfic i formal, pugui emprendre un nou viatge que el porti a viure una aventura personal.

Un rostre, un sentiment

El cos humà és el seu centre d’interès i crea un univers de personatges: nens o adults, que a través dels ulls i la boca expressen sentiments de bogeria, desconfiança, dolor, ironia, innocència o alegria.

Els animals els acompanyen en algunes ocasions i en altres formen part de la voluntat i de l’ànim dels personatges. Els ocells simbolitzen la llibertat, els gossos la fidelitat, els gats la independència, els peixos la ment freda, els conills la màgia i els micos i les mones són un mirall dels defectes i virtuts de la humanitat.

COL·LABOREN

SEGUEIX-NOS A:

COL·LABOREN

SEGUEIX-NOS A:

Back To Top